zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

 

14 maart 2018 - De vernieuwde Mazda6 (Sportbreak) beleeft momenteel nog z'n werelddebuut in Genève, maar toch weet de Nederlandse importeur van het merk al wat de auto gaat kosten. Dit zijn de prijzen.

De vernieuwde Mazda6 Sedan en Sportbreak staan vanaf juli bij de dealer met een behoorlijk gewijzigd front en zelfs een compleet nieuw dashboard. Ook het meubilair is nieuw en is het aantal (veiligheids)features verder uitgebreid. Bovendien is de Mazda6 stiller geworden. Kortom, het gaat hier niet zomaar om een facelift.



Duurder, maar luxer
Vanwege de vele vernieuwingen en verbeteringen heeft Mazda wel een hogere vraagprijzen moeten stellen. En niet zo'n beetje ook, al is de 6 er een stuk luxueuzer en moderner op geworden. Zo zijn onder meer navigatie, een head-up display met projectie op de voorruit, LED-verlichting (vóór en achter), stoel- en stuurverwarming, climate controle in twee zones en een achteruitrijcamera allemaal standaard. Ook op het gebied van veiligheid wordt flink uitgepakt met zaken als adaptieve bochtenverlichting, High Beam Control, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitoring, Smart Brake Support en Mazda Radar Cruise Control. Neem je deze rijke standaardluxe in ogenschouw, dan landt de prijsstijging van 5 mille allicht een stuk zachter.

Benzine of diesel?
Instappen in de vernieuwde Mazda6 kan vanaf € 36.990,-. Met onder de kap de SkyActiv-G benzinemotor, goed voor 145 pk. Voor de 165 pk sterke variant van dezelfde motor geldt een meerprijs van duizend euro. Wil je ook een automaat, dan vergt dit nog eens duizend euro extra. De Mazda6 Sportbreak kost minimaal € 38.490,-.Dieselen kan met een 150 pk sterke viercilinder, standaard gekoppeld aan een handbak. Prijzen beginnen bij € 43.490,- inclusief kosten rijklaarmaken. In een later stadium volgt er ook nog de SkyActiv-G met 194 pk en voorzien van cilinderuitschakeling.

Rode loper-uitvoering
Wil je bovenal maximale luxe, dan moet je de speciale Signature-uitvoering hebben. Die kost € 44.240,- en luxer kan een Mazda6 niet worden. In vergelijking met de al rijk uitgeruste basisversie is de Signature (ook nog) uitgerust met 19 inch velgen, een 7 inch digitale meterset, een Bose-geluidsysteem en een schuifkanteldak. Wat de Signature echt uniek maakt zijn de vele luxe elementen, zoals Nappa-leder interieur, sierpanelen van echt Sen-hout, materialen met suède-afwerking, een zwarte interieurhemel en een randloze binnenspiegel.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10