zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo XC40 niet mondiale Auto van het Jaar 2018

 

8 maart 2018 - De XC40 mag dan zopas verkozen zijn tot Auto van het jaar 2018. De autojury achter het mondiale World Car of The Year denkt daar heel anders over. Al behoort Volvo wel tot de finalisten van die verkiezing.

De verkiezing Auto van het Jaar is echt een Europees autofeestje. De Amerikanen en Japanners worden niet om een mening gevraagd. Nog maar te zwijgen over de Chinezen, Indiërs en de auto-experts verder down under.Bij de strijd om World Car of the Year zijn nagenoeg evenveel jurylanden gemoeid (23 versus 24), maar die bevinden zich wel op alle uithoeken van de wereldkaart. Van Rusland tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Egypte. En zij, een 82-koppige jury, vinden dat deze drie nieuwkomers recht hebben op de titel World Car of the Year.



Sowieso een SUV
Eigenlijk kon je er vergif op innemen, maar als het dan zwart op wit staat verbaas je je dan toch nog een beetje. Nu is namelijk al zeker dat de World Car of the Year ook een SUV zal zijn. Klassieke carrosserievarianten zoals die van de Alfa Giulia, Kia Stinger, Nissan Leaf en Toyota Camry zijn immers niet zo populair meer als voorheen, en de vakjury probeert zich naar eigen zeggen graag te verplaatsen in wat de autokoper op het moment wil. En dus vielen al deze semi-finalisten af, tezamen met de BMW X3, Land Rover Discovery en Volkswagen T-Roc weliswaar.

Dubbelprijs voor Volvo?
Opvallend genoeg bevond de Volvo XC40 zich niet eens tot de initieel geselecteerde auto's voor het winnen van de titel World Car of the Year. Te nieuw misschien? Dit is onduidelijk. Maar Volvo dingt nog altijd wel mee om de hoofdprijs. Met de nieuwe XC60. De andere twee kanshebbers zijn de Mazda CX-5 en Range Rover Velar.Ondanks dat dit stuk voor stuk SUV's zijn, zijn ze toch best verschillend. Met de Zweed in de no-nonsens premiumhoek, de flamboyante Brit in het topsegment en de aimabele, betaalbare Japanner als potentieel lachende derde. Op 28 maart is de kroning. De World Car of the Year-verkiezing kent ook subcategorieën. Hieronder een overzicht daarvan en de titelkandidaten in die klasses. Valt jou ook iets op?

2018 World Urban Car:
- Ford Fiesta- Suzuki Swift- Volkswagen Polo

2018 World Luxury Car:
- Audi A8- Porsche Cayenne- Porsche Panamera

2018 World Performance Car:
- BMW M5- Honda Civic Type R- Lexus LC 500

2018 World Green Car:
- BMW 530e iPerformance- Chrysler Pacifica Hybrid- Nissan Leaf

2018 World Car Design of the Year:
- Lexus LC 500- Range Rover Velar- Volvo XC60 Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10