zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

ItalDesign Zerouno Duerta, zelfs je naam is mooi

 

7 maart 2018 - ItalDesign krijgt eindelijk een nut binnen de Volkswagen Groep dat het fameuze designhuis ooit inlijfde. Na een handvol conceptcars (waar vervolgens niets mee werd gedaan) werd vorig jaar de destijds nog naamloze Zerouno voorgesteld en in een getale van slechts 5 stuks in de handel gebracht. Omzet: zo'n 6,5 miljoen euro. Kijk, dat schiet lekker op en smaakt naar meer. En voila, dit is de Zerouno Duerta. De dakloze variant.

Als we de berichten moeten geloven was de ItalDesign Zerouno (Coupé) zowaar een koopje met ruim een 1,25 miljoen euro. De Duerta gaat namelijk de lieve som van bijna 2 miljoen kosten. Per stuk, jaja. Omdat de ItalDesign hiermee doorstoot tot de allerduurste auto's ooit moet het wel iets héél speciaal zijn. Ja en nee.



Italiaans vakwerk
Te beginnen met het positieve. Ook van de Duerta zullen er maar 5 worden gebouwd. Zeldzaamheid en grote mate van exclusiviteit is hiermee gegarandeerd. Zoiets vertegenwoordigt voor vele rijkaards een grote waarde.Dan is er de zonder meer spectaculaire koets. Zowat alles wat zichtbaar is of valt aan te raken is opgetrokken uit carbon; ook niet goedkoop. Bovendien is de Duerta niet simpelweg een Zerouno waarin de zaag werd gezet. Ondanks het af te nemen targadak is deze zomerse uitvoering even stijf als en nauwelijks zwaarder dan de gesloten versie. Dit vergt op z'n beurt een aangeleerde dosis kennis en kunde op het gebied van constructietechniek.Tot slot, voor wat betreft het gedeelte dat pleit voor de exorbitante prijsstelling, is daar een interieur dat volledig met de hand wordt gemaakt. En dan bedoelen we ook echt met de hand, waarbij gebruikt is van de fijnste materialen. Je begrijpt al vast: dergelijk inspanningen kosten geld. Veel geld.

Van Duitse bloed
Dan de mogelijke keerzijde waardoor die twee miljoen euro zich niet helemaal laat rechtvaardigen. Onderhuids is de ItalDesign Duerta namelijk niet heel veel meer dan een Lamborghini Huracan. Dezelfde 5.2 liter V10 doet dienst als aanjager, en met 610 pk krijg je ook niet meer vermogen en prestaties. We hadden ook gerust Audi R8 kunnen schrijven, maar hiervan wordt het geheid niet beter. Tja, en die Italiaan (of Duitser) heb je al tegen slechts tien procent van de Duerta's kostprijs. Dat zet je toch aan het denken, nietwaar? Of bij deze gedachte jaloezie in het spel is? Oh jazeker!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10