zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW Concept M8 Gran Coupé stelt zich alvast voor

 

6 maart 2018 - De eerste generatie 8-serie was er enkel als Coupé. Maar met de nieuwe generatie heeft BMW veel grotere plannen. Daarvan verschijnt er een tweedeurs Coupé, een zomerse Cabriolet, een brullende M8 en een vierdeurs variant waarvan deze Concept 8-serie Gran Coupé een voorbode is.

Toen BMW met de pas tweede generatie 8-serie een nieuw vlaggenschip aankondigde, heeft het van meet af aan aangegeven dat het voornemens is daarvan een ganse familie uit te brengen. Maar wie had gedacht dat ze daar in Mà¼nchen zoveel haast bij hadden?Zo passeerde immers al een Concept 8-serie, kan het productiemodel ervan elk moment officieel onthuld worden, geeft de M8 GTE al gas en is er ook al een Cabriolet en M8 bevestigd en reeds gespot. Een vierdeurs 8-serie Gran Coupé komt daar nu bij, al duurt het nog zeker tot diep in 2019 voordat de auto bij de dealers staat. Zeker als M8.



Keuze is ineens reuze
In de markt voor een grote vierdeurs-coupé en het nieuws in Genève op de voet gevolgd? Dan weet je dat het binnen afzienbare tijd prijsschieten is in de showrooms. Want de 8-serie Gran Coupé is zeker niet de enige vierdeurs-coupé deze weken z'n première beleeft. Zo onthulde Mercedes de AMG GT Coupé en proberen Hyundai en Volkswagen te verleiden met respectievelijk de Le Fil Rouge en I.D. Vizzion en doet Porsche tevens een duit in het zakje in de vorm van de Mission E Cross Turismo. Verschil met de Concept M8 Gran Coupe is echter dat de BMW nog wel een luidruchtige keel kan opzetten. Net als de GT Coupé van AMG overigens.

Geblindeerde ruiten
Nu reeds diverse koetsvarianten op de nieuwe 8-serie de revue hebben gepasseerd is het uiterlijk vertoon van BMW's toekomstige vlaggenschip wel zonneklaar. Des te meer zijn we zodoende benieuwd naar het interieur, maar telkens zijn de ruiten gitzwart gemaakt door de Duitsers of laten ze ons niet te dichtbij komen. Binnenkijken bij de nieuwe 8-serie is daardoor nog altijd onmogelijk, wederom bij de Concept M8. Uiteraard is er de Concept 8-serie Coupé als voorproefje, maar wat blijft er daadwerkelijk over van dit interieurontwerp is de prangende vraag? BMW houdt de spanning er goed in zo.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10