zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit is de nieuwe Toyota Auris!

 

6 maart 2018 - Toyota komt allesbehalve met lege handen naar Genève. Want naast de vernieuwde Aygo, de officiële terugkeer van de Supra debuteert ook de nieuwe Auris op de Autosalon. Hier de eerste details en foto's.

Toyota doet wat het moest doen en waarop we hoopten: de nieuwe Auris oogt spannender en dynamischer dan voorheen, maar blijft niettemin zeer herkenbaar als zodanig. De sterke wigvorm van de koets, het spitse front met gemeen kijkende koplampunits en behoorlijk scherper afgetekende bilpartij zijn de opvallendste zaken aan de buitenzijde. Tevens springt de two-tone kleurstelling in het oog, waardoor het dak lijkt te zweven, een trend in autoland sinds enige tijd.



Lager, maar breder en ruimer
Toyota strooit nog niet uitvoerig met cijfers en specificaties, maar laat al wel weten dat de proporties tevens zijn gewijzigd voor een modernere uitstraling van de auto. Zo is de nieuwe Auris 40 millimeter langer dan voorheen en deze extra centimeters komen volledig ten goede aan de wielbasis, doorgaans een positief gevolg voor de binnenruimte. Bovendien is de breedte ook toegenomen. Met 30 millimeter, terwijl van de hoogte juist 25 millimeter is afgeschaafd.

Stijver en lichter
Terwijl we nog wachten op interieurdetails- en foto's is op het technische vlak bekend dat de nieuwe Auris gebruikmaakt van Toyota nieuwste New Global Architecture-platform. Deze bodemgroep is het stijfste en lichtste dat de Japanners tot dusver ooit ontwikkelden. De C-HR staat er ook op en als het rijgedrag van de Auris ook maar een beetje van die flitsende crossover wegheeft, dan belooft dat nog wat.

Twee hybrides
Toyota zou Toyota niet zijn als het de Auris niet zou voorstellen met een hybride-aandrijflijn onder de kap. Er zijn er zelfs twee verkrijgbaar vanaf de marktlancering: eentje die wordt gecombineerd met een 1.8 liter benzinemotor en 122 pk geniet, en een gloednieuwe krachtbron gekoppeld aan een tweeliter. Die laatste heeft een systeemvermogen van 180 pk. Meer details worden verwachten in de aanloop naar de dealerintroductie later dit jaar. Evenals de prijzen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10