zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Afneembare hardtop voor Abarth 124 GT

 

1 maart 2018 - Aangezien de Mazda MX-5 RF een verre neef is van de Fiat 124 en daarmee Abarth 124 was het slechts een kwestie van tijd dat de Italianen ook een hardtop voor hun roadster beschikbaar zouden stellen. Wel, hier is 'ie: als Abarth 124 GT.

Fiat dan wel performancedochter Abarth heeft lang getwijfeld of het de 124 Spider wel een hardtop moest geven. De RF-uitvoering van de nieuwste Mazda MX-5, die parallel aan de Fiat 124 Spider is ontwikkeld, is immers alweer enige tijd op de markt. Maar hier is 124 met harde kap dan toch. Allereerst enkel als Abarth met de naam 124 GT.



100% cabrio
Meteen valt op dat de Italianen er een heel andere aanpak op nahouden dan de Japanners. Want waar de MX-5 RF neigt naar een targa met wegklapbaar dakpaneel, is en blijft de Abarth 124 GT een volwaardige cabriolet maar waarvoor een afneembare hardtop is te verkrijgen. Kortom, er komt geen speciale en complexe dakconstructie aan te pas bij de Abarth. Wel uniek is dat de hardtop van de 124 GT uit een stuk carbon is opgetrokken. Dat maak 'm tillen en monteren en demonteren een stuk eenvoudiger. Ook het zwaartepunt van de auto blijft ermee prettig laag.

Exclusieve details
De snelheid van dicht naar open rijden is bij de Abarth 124 GT dus afhankelijk van je spierkracht en handigheid met grote voorwerpen. Niet meer dan 16 kilogram weegt de hardtop en dit is inclusief verwarmbare achterruit en de gevoerde binnenbekleding voor extra comfort en een stillere cockpit wanneer de kap op de koets rust. Andere specifieke kenmerken aan de 124 GT zijn de 17 inch wielen van OZ die volgens de Italianen in totaal 3 kilogram lichter zijn dan conventionele exemplaren. Ook zijn er diverse visuele details die de 124 GT onderscheiden, zoals spiegelkappen in staalgrijs. Een zwartgelakte motorkap, een knipoog naar Abarth's rallyverleden, is optioneel maar een 170 pk sterke 1.4 liter turbomotor is dan weer standaard.

Nederland onzeker
De Abarth 124 GT beleeft zijn debuut in Genève en ermee flaneren over onder meer boulevards kan nog voordat hartje zomer aanbreekt. Of dat ook mogelijk is in Nederland is echter nog onzeker.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10