zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

 

27 februari 2018 - Na respectievelijk 2 en 3 jaar vindt Kia het welletjes en geeft het de Optima Sportswagon en Sedan een facelift. Vooral technisch is er nieuws te melden.

De Kia Optima hoopt zich met deze vernieuwingsronde opnieuw maar bovenal beter in de kijker te spelen. Tot dusver blijven de verkopen namelijk achter bij de verwachtingen. Visueel moet een opgefrist front het tij keren, waarvan de 'Tiger Nose'-grille en voorbumper stoerder voor de dag komen. Ook zijn de koplampunits hertekend. Verder is er de nieuwe lakkleur 'Runway Red' en is het wielen tevens opgeschoond met vers lichtmetaal.



Interieur
Ook binnenin zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo tref je een nieuw stuurwiel aan en moet een matchromen afwerking de sfeer opleuken, net als de voortaan toegepaste 'ambient verlichting' rond het dashboard en de portieren. Er is keuze uit zes kleuren of een kleur die is gekoppeld aan de geselecteerde rijmodus. Groen in de Eco-stand bijvoorbeeld en rood in de Sport-modus.Over sportiviteit gesproken: de GT en GT-Line blinken daar nog het meest in uit. Met elk een specifieke aankleding die tegelijk niet is te verkrijgen voor de reguliere modellen. Zo kunnen de GT's uitgerust worden met two-tone lederen bekleding in zwart/rood of zwartlederen stoelen met rood stikwerk.

Nieuwe diesel en benzine
Op het technische vlak pakt de vernieuwde Kia Optima uit met meer passieve en actieve veiligheid dan ooit tevoren en twee nieuwe motoren. Aan de dieselzijde is er een gloednieuwe 1.6 CRDi, die de oude 1.7 vervangt. Het blok levert met 136 pk en 320 Nm iets minder vermogen maar is een stuk zuiniger volgens de Zuid-Koreanen.De nieuwe benzine is de 1.6 T-GDI, goed voor 180 pk en standaard 7-traps automaat met dubbele koppeling. Daarnaast maakt Drive Mode Select zijn opwachting, een systeem waarmee het rijkarakter van de Optima valt in te stellen. In de Smart-modus schakelt het systeem automatisch tussen Eco, Comfort en Sport, afhankelijk van de rijstijl en de rijomstandigheden. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10