zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

 

22 februari 2018 - "De radicale berline", zo opent Peugeot haar persbericht over de gloednieuwe 508. Het is een gedurfde uitspraak, maar wel eentje die hout snijdt. Het design is ontegenzeggelijk gewaagd, het interieur vooruitstrevend en de technologie die aan boord is van topniveau. Peugeot wil er een statement mee maken in het D-segment. En eerlijk is eerlijk, dat doen ze op papier beslist.

"Een nieuwe visie voor hun grote berline", zo betitelt Peugeot het traject dat ze hebben doorlopen bij de ontwikkeling van de nieuwe 508. Een ontwikkeling die ongetwijfeld niet gemakkelijk zal zijn geweest. Het D-segment is de afgelopen tien jaar sterk kleiner geworden in Europa en de enige merken die er wisten te scoren waren de premium merken. Peugeot wil daar graag een graantje van mee (blijven) pikken en ziet kansen liggen door te verrassen.Van 4-deurs sedan naar 5-deurs coupé
Met de nieuwe Peugeot 508 stapt de Franse fabrikant af van de klassieke 4-deurs sedan. De nieuwe 508 is namelijk een echte vijfdeurs coupé. Compleet met sterk aflopende daklijn en portieren zonder raamstijlen. Opvallend is het front met de smalle geblokte grille die rechtstreeks van de Peugeot Instinct conceptcar lijkt te zijn overgenomen. De leeuw in het midden van de grille en het 508-logo op de motorkap zijn volgens Peugeot een eerbetoon aan de 504 en 504 Coupé van weleer.

Prikkeling van de zintuigen
Het interieur in de 508 voorzien van de allernieuwste generatie van de Peugeot i-Cockpit. Een compact stuurwiel, een 10 inch touchscreen en een digitaal head-up instrumentenpaneel zijn daar onderdeel van. Als aanvulling op de i-Cockpit is er nu ook i-Cockpit Amplify waarbij je de keuze hebt uit twee 'ambiances': Boost en Relax. Daarbij worden diverse zintuigen geprikkeld. Het zicht wordt beinvloed door aanpassing van de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting op de displays, het gehoor met instellingen voor de muziek en dee tast via de multipunt-massage functie in de stoelen.

"De referentie in dit segment"
Rijplezier vormde een belangrijke pijler tijdens de ontwikkeling. "Bij PEUGEOT vormt rijplezier een essentieel onderdeel van het eisenpakket voor elke nieuwe auto. Met de nieuwe PEUGEOT 508 hebben we ons niet alleen ten doel gesteld om voorbeeldig rijgedrag te waarborgen, maar ook van het rijcomfort van deze auto DE referentie in dit segment te maken!", zo horen we uit monde van Laurent Blanchet, de directeur van Peugeot.

70 kg gewichtsbesparing
Dat rijplezier werd naar een hoger niveau getild dankzij onder meer een gewichtsverlaging van 70 kg, variabele en elektronisch geregeld demping alsook een verder geoptimaliseerde elektrische stuurbekrachtiging.

Zes motoren van 130 tot 225 pk
Motorisch is er de keuze uit een zestal varianten. Voor de benzinemotoren kun je kiezen uit een 1.6 PureTech met respectievelijk 180 of 225 pk. Bij de diesels zijn er een 1.5 en een 2.0 BlueHDi met vermogens van 130, 160 en 180 pk. Met uitzondering van de 130 pk sterke diesel zijn alle motoren gekoppeld aan een 8-traps automaat. Een Plug-In hybride staat voor het najaar van 2019 op de planning.

Vanaf september bij de dealers
Nieuwsgierig naar de nieuwe 508? De auto staat begin maart te schitteren op de Autosalon van Genève. Liever dichter bij huis kennismaken? Vanaf september zal de nieuwe 508 bij de Peugeot-dealers worden binnengereden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

Laatste autonieuws

  Bijtelling vanaf 2019: elektrisch rijden wordt aangepakt
  'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
  Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Werkstress zorgt voor slaapproblemen (1) 
Test nu uw persoonlijkheid: goed/fout (3) 
'Vertrouwenspersoon moet stevigere positie krijgen' (1) 
In zes stappen naar meer arbeidsvreugde (1) 
Lonen stijgen, koopkracht blijft achter (2) 
Hoe beïnvloedt een hoge beloning de prestaties? (3) 
Eén op drie Europese werknemers ervaart discriminatie (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Werkstress zorgt voor slaapproblemen
Nederlandse werknemers zijn de minst gestreste van Europa
Test nu uw persoonlijkheid: goed/fout
Aantrekken talent grotere uitdaging dan aantrekken nieuwe klanten
Vijf trends op de juridische arbeidsmarkt in 2018
Nederlandse CMO worstelt met snelheid digitale transformatie
Gebrek aan personeel remt recordgroei zonne-energie
Vijf manieren waarop IFRS 17 het werk van de finance professional gaat veranderen
Acht nieuwe cyberdreigingen per seconde
GDPR compliance vereist realtime inzicht en adaptief leren
meer top 10
vacatures
meer vacatures