zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

 

21 februari 2018 - Ferrari heeft de 488 Pista officieel voorgesteld. In de aanloop naar dat moment werd gefluisterd dat deze extreme 488 GTB sneller zou zijn dan de almachtige LaFerrari. Nogal een statement dus. Nu blijkt dat toch niet zo te zijn. Althans"¦

720 pk weet de 488 Pista op te wekken. Bij een voor een turbomotor behoorlijk hoge 8.000 tpm. Een opzwepende soundtrack lijkt hiermee gegarandeerd. Het koppel reikt tot 770 Nm en is al volledig van kracht bij 3.000 tpm. Cijfers die 50 pk en 10 Nm hoger liggen dat de 488 GTB. Dit zou te danken zijn aan een 3.9 liter V8-biturbo die sterk is afgeleid van het raceblok in de 488 Challenge, een volbloed circuitmachine voor het FIA World Endurance Championship.



Afgeslankt
Tegenover het extra vermogen staat een lager gewicht. Zo weegt de Pista een significant 90 kilogram minder dan de 488 GTB. Hier is deze combinatie die de 488 Pista tot een van de allersnelste Ferrari's ooit maakt. Maar sneller dan de LaFerrari? Nee, dat niet. Althans, niet op de openbare weg of wanneer er normale stervelingen achter het stuur zitten.

Meten met twee maten
Als acceleratiecijfers geeft Ferrai namelijk 2,85 seconden op voor de spurt naar 100 km/h, en vanuit stilstand naar 200 km/h zou de 488 Pista klaren in 7,6 seconden. Verbluffende waarden, maar de LaFerrari doet dit echt nog ietsje vlugger (volgens hetzelfde Ferrari). Ook de topsnelheid van 340 km/h ligt onder de Ferrari onder de Ferrari's van het moment. Waar komt het statement dan vandaan dat de Pista de LeFerrari de baas zou zijn? Wel, dit is " qua rondetijden " heel goed mogelijk Pista di Fiorano, het privécircuit van Ferrari. Immers, niet voor niets vernoemde Ferrari haar nieuwste raspaard hiernaar. Bevestiging hiervan in de vorm van een geklokte rondetijd kun je niettemin op de buik. Ferrari laat zich zelden tot nooit uit hierover. Maar dat de 488 Pista ontiegelijk snel is, staat buiten kijf.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10