zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ford Focus RS zwaait alweer uit

 

16 februari 2018 - Het was kort, maar krachtig. Dat kun je gerust stellen bij de Ford Focus RS. Na amper twee jaar pretherrie schoppen trekt 'ie zich alweer terug. Zonder RS500.

De Ford Focus RS zag, kwam en overwon velen harten vol liefde voor de hot hatch. En dan valt afscheid nemen extra zwaar. Zeker als die nogal snel komt. Na twee jaar stopt Ford er al weer mee. In april zullen de laatste exemplaren van de band rollen. Om ruimte te maken voor de compleet nieuwe Focus.



Heritage Edition
Er mag gehuild worden. De Britten, een hot hatchback-volk bij uitstek, kunnen ze de waterlanders nauwelijks indammen. De door hun o zo geliefde Focus RS is binnenkort niet meer. Dat vraagt om een besloten afscheidsfeestje. Een speciale Heritage Edition om precies te zijn, ook om het 50ste verjaardag van de Escort te vieren, de voorloper van de Focus.

Oranje boven
Helaas komt de Focus RS Heritage Edition enkel beschikbaar voor de Engelsen. Wel is het aardig dat ze de speciale uitvoering een Hollands tintje hebben meegegeven door 'm in Deep Orange te spuiten. Een andere lakkleur is niet mogelijk.Andere afscheidswaardige kenmerken zijn exclusieve wielen in het zwart, grijze remklauwen, eveneens zwarte spiegelkappen en dakspoiler en een motor die onder handen is genomen door Mountune. De 2.3 liter Ecoboost levert hierdoor niet 350 maar 375 pk. Nog wat meer power is desgewenst ook mogelijk, maar daarvoor zal je later nog eens bij de tuner moeten terugkomen dan. Vanbinnen pakt de HE, waarvan er slechts 50 zullen worden gebouwd, overigens nog uit met Recaro's.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10