zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

 

13 februari 2018 - Blije gezichten in het Midden-Oosten, in het bijzonder Dubai. Mercedes-Benz heeft de nieuwe G-klasse in AMG-uitmonstering voorgesteld, de '63'. En iets in ons zegt dat de eerste productiebulk nu al is uitverkocht en daarnaartoe zal worden verscheept.

Nergens anders ter wereld rijden er op de vierkante kilometer zoveel G-AMG's rond als in Dubai. Wat in ons land de Golf of Astra is, is daar dé à¼ber-terreinbeul van Mercedes-Benz. Nu er een gloednieuwe G-klasse is misschien nog wel meer dan ooit, ook al stroomt de olie (lees: brandstof) er welhaast uit de kraan en is de Duitse top-SUV zuiniger dan ooit.



Youtube
Geef de (rijke) Arabieren eens ongelijk. Ze zijn woonachtig in de perfecte omgeving voor de AMG-versie van de G-klasse. Zand en woestenij zover het oog reikt. Lege straten waar je compleet en lichtelijk (on)gestoord je gang kan gaan idem dito. Kortom, verwacht vanaf komende zomer, wanneer de G 63 AMG beschikbaar is, een stormvloed aan dit soort filmpjes op Youtube. Vindt men leuk.

Stof opwaaien
Afijn, terug naar de nieuwe Mercedes-AMG G 63. Daarin is wederom een dubbel geblazen achtcilinder gelepeld. Goed voor 585 pk en 850 Nm voortaan. Acceleratie naar 100 km/h? Niet langer dan 4,5 seconden. De topsnelheid ligt normaliter op 220 km/h, maar wie het AMG Driver's Package aanvinkt zal stof opwaaien tot 240 km/h.

Achterwielen trekken de kar
Opvallende eigenschap is dat de G 63 AMG z'n aandrijfkrachten niet langer perfect verdeeld tussen de voor- en achteras. Bij de nieuwe generatie koos Mercedes er namelijk voor de aangedreven achterwielen een leidende rol toe te dichten. 60 procent van de pk's en trekkracht wordt daar naartoe gestuurd, de overige 40 procent is voor de voorwielen. Waarom? Dit zorgt voor meer tractie en wendbaarheid, volgens de Duitsers. Plus een net wat spannendere rijbeleving. Vooral in de modi Sport en Sport+ (van de in totaal acht rijstanden).Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10