zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

 

13 februari 2018 - De S-klasse luxueuzer en technologisch geavanceerder dan een Maybach, dat kan natuurlijk niet. En daarom is Mercedes' absolute vlaggenschip nu ook bijgepunt.

Maybach mag dan wel niet langer een zelfstandig merk, de naam staat nog altijd voor het beste dat Mercedes-Benz in huis heeft. Toch was het de feitelijk lager gepositioneerde S-klasse die eerder een " vooral technische " facelift kreeg aangemeten vorig jaar april. Enerzijds ongebruikelijk, anderzijds zal dit te maken hebben gehad met de geplande productcyclus voor die laatste. Die huidige S hoeft nog maar enkele jaren mee, terwijl de Mercedes-Maybach pas op de markt is sinds 2014. Een facelift voor de topklasse-limousine kon zodoende wat verder naar achteren geschoven worden.



Onderscheidend vermogen
'Weinig verschil met de S-klasse, behalve de lengte'. Het was een veelgehoorde reactie toen Mercedes 4 jaar geleden de toen nieuwe Maybach voorstelde. Dat de Maybach de zaken wel degelijk nóg wat luxer aanpakte viel te ontdekken zodra de portieren werden geopend, maar toen was het kwaad kennelijk al geschiedt.Voilà , zie hier de Mercedes-Maybach die zich voortaan visueel nadrukkelijker onderscheid van de 'S voor het gepeupel'. Met name de vele spijlen tellende grille, ontleend van de beeldschone Vision 6 Concepts, springt daarbij in het oog. Maar ook de stijlvolle, zeer exclusief aandoende two-tone carrosseriekleur valt geenszins op een S-klasse te verkrijgen. Wijzelf krijgen er een Bentley-gevoel van, en allicht is dat nu precies de bedoeling.

En nog meer blingbling
Nog meer chroom vind je op de 20 inch wielen, in het onderste gedeelte van het majestueuze front en rondom de ruiten. Enige blingbling hoort er immers bij op dit niveau. Schitterende zaken van een ander soort zijn de nieuw verkrijgbare kleurencombi's voor het interieur: Armagnac bruin/zwart en Savanna beige met eveneens zwart. Bovendien kan het Exclusive-nappaleder vanaf nu afgewerkt worden met stiksels in de kleuren goud, platina of koper.

8 of 12 cilinders
Motorisch eveneens 'Das Beste Oder Nichts'. Voor minder dan acht cilinders doet een Maybach het niet. Zo geniet de S 560 een comfortabel vermogen van 469 pk en 700 Nm uit een vierliter V8. Maar de echte fijnproevers met een neus voor prestige verkiezen natuurlijk de 6.0 liter V12 in de S 650. Die kan, als het echt moet, 630 pk en 1.000 Nm mobiliseren.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10