zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

 

13 februari 2018 - Het is inmiddels traditie bij Jaguar-Land Rover: de lancering van een nieuw model extra in de verf zetten via een waanzinnige (publiciteit)stunt. En deze kamikaze-actie met de Range Rover Sport P400e zou weleens de spectaculairste tot dusver kunnen zijn.

Jaguar-Land Rover hoef je niet leren hoe je een stunt moet verzinnen. Bij de introductie van de relatief compacte Jaguar E-Pace ging het met een koprol in het luchtledige. De grotere F-Pace deed een looping, terwijl de XF aan het koorddansen sloeg over de Thames. En wie herinnert zich nog het bezoekje van de Discovery (vorige generatie) aan het vervaarlijke Tsjernobyl, toen Land Rover vond dat haar iconische SUV nog niet genoeg aandacht toebedeeld kreeg? Ondergrondse duikbootbases en al werden daarbij gehaald.



Expedities
Bovenstaande zijn enkel nog maar voorbeelden uit recente tijden. Vroeger ging het zelfs nog veel gekker. Toen ondernam met name Land Rover pas echte expedities, op leven dood. Ging het over weken, maanden en jaren, niet over enkele uurtjes.Zo reed in 1953 een Land Rover Series I van Nairobi naar Londen. In 1960 reed men voor het eerst van Panama naar Colombia. In 1971 was het, nu met een Range Rover, de eerste keer dat iemand van Canada door de VS en Zuid-Amerika naar het zuidelijkste puntje van het continent reed. En dit is slechts een minuscule greep uit een lange, lange lijst aan spectaculaire stunts van de Britten.

Op naar de hemel
Maar ook anno 2018 haalt Land Rover nog dingen uit die niet eerder gedaan zijn. Het 4x4-merk liet de nieuwe Range Rover Sport P400e, een plug-in hybride, namelijk de Heaven's Gate in Tianmen bestijgen, de befaamde hemelpoort van China. Niet zomaar een dingetje, want de ogenschijnlijk oneindige trap is een 130 meter hoge en 57 meter brede natuurlijke boog rond een immense rotsformatie. Een weliswaar door de mens gemaakt schouwspel waar niet makkelijk te geraken valt.

Nederlands tintje
Als normale sterveling dien je eerst een kabelbaan van 7,5 kilometer te nemen om de 'stairway to heaven' à¼berhaupt aan te raken, moet je vervolgens de ruim 11 kilometer lang en 99 bochten tellende Dragon Road trotseren en tenslotte een 45 graden steile trap op met een slopende 999 treden.Het spreekt voor zich dat de Range Rover Sport vooral tijdens het laatste stukje bewees wat meer in z'n mars te hebben dan een SUV voor de wekelijkse boodschappen. Saillant detail: tijdens de helse rit naar de hemel zat Ho-Pin Tung achter de knoppen, de Chinees-Nederlandse coureur die onder andere furore maakte in de 24 Uren van Le Mans.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10