zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

 

13 februari 2018 - Hoewel het al een paar jaar in de lucht hing, met dank aan een conceptcar en diverse spyshots, is het altijd fijn wanneer een merk de nabije komst van een nieuw model ook daadwerkelijk bevestigd. En dat heeft Toyota zonet gedaan rond een nieuwe Supra. In Genève gaat he doek er af!

De bekendmaking gaat simultaan met het uitsturen van een eerste teaser van de nieuwe Toyota Supra. De afbeelding schijnt het licht bovenal op een fikse achtervleugel en een 'double bubble'-dak, twee details die meteen doen denken aan de FT-1 uit 2014, een spectaculaire conceptcar waarvan altijd werd gehoopt dat die auto een inspiratiebron voor een eventuele nieuwe Supra zou zijn. Wel, hierbij het vrijwel zekere antwoord daarop. De overeenkomsten tussen deze teaser en de bilpartij van de FT-1 zijn namelijk treffend.



Raceversie
Overigens moet je je verwachtingen wel een beetje temperen (of juist niet), want de Supra die de Japanners op de autoshow in Zwitserland tonen zou de raceversie zijn. Het straatlegale model is zeer waarschijnlijk minder uitbundig. Meer in lijn met de prototypes die reeds de revue zijn gepasseerd.

BMW Z4
Over prototypes gesproken. Zoals al langer bekend is de nieuwe Toyota Supra parallel aan de nieuwe BMW Z4 ontwikkeld. Die laatste heeft z'n derivaat uit deze samenwerking al voorgesteld, de Japanners volgen dus over een kleine maand in Genève. Zeer zeker een interessant moment, want naar technische specificaties is het nog altijd gissen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10