zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

 

8 februari 2018 - Als vanzelfsprekend zou de Senna sneller zijn dan de P1. Maar in hoeverre, die spanning hield McLaren graag nog even vast. Tot nu.

We wisten al behoorlijk veel van de McLaren Senna, de opvolger van de P1. Dat 'ie 800 pk en 800 Nm weet op te hoesten bijvoorbeeld en niet meer dan 1.200 kilogram weegt. Plus dat de laboranten bij McLaren de vorm ervan nog functioneler maakten dan bij de P1. Dat laatste draagt volgens de Britten ontegenzeggelijk bij aan de (nóg) betere prestaties van de Senna. Het is info voor normale stervelingen waarmee het lekker strooien is op een verjaardag of aan de bar. Zelf ervaren zal niet aan de orde zijn. Alle 500 exemplaren zijn namelijk al vergeven. Dus ook de 4 stuks die aan Nederland zijn toegewezen.



Nog meer cijfers
Nog niet genoeg imponerende cijfers opgenomen? Nou, dan gaan we nog even verder. Vanaf 3.000 tpm kan er al genoten worden van 90% van het totale koppel. 700 Nm om precies te zijn. De volledige trekkracht is van kracht tussen 5.500 en 6.700 tpm. En alle pk's van de 4.0 liter V8-biturbo? Die komen los bij 7.250 tpm.

Eenmaal op gang...
Dan nu het antwoord op de hamvraag hoe snel de Senna wel niet is, uitgedrukt in getallen. Wel, niet sneller dan de P1. Ook die noteerde immers een kloktijd van 2,8 seconden van 0 naar 100 km/h. Iets in ons zegt dat dit te maken heeft met natuurkundige wetenschap. Ondanks de technische vooruitgang krijgt de Senna z'n pk's niet effectiever op de straat dan de P1.Rolt de naar Ayrton vernoemde hypercar eenmaal, dan gaat die vlieger niet langer op en werpen al die aero-spoilers hun vruchten af. De spurt vanuit stilstand naar 200 km/h verloopt namelijk twee tiende sneller. Slechts 6,8 seconden doet de Senna hierover. Van 0 naar 300 km/h? Sneller dan jij 20 keer kunt opdrukken: 17,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 340 km/h.

Nog meer weetjes
Wist je dat het 300 uur kost om één Senna te bouwen? Een aanzienlijk deel van die tijd gaat zitten in het vervaardigen van het benodigde koolstofvezel. Zowat alles wat je ziet aan de auto is uit het lichte, kostbare goedje opgetrokken. Hierdoor weegt de giga-achtervleugel nog geen 5 kilogram. De beide kuipstoelen nog minder. Alle koetspanelen tezamen wegen minder dan 60 kilogram.Dan de kleuren. Standaard zijn er dat vijf: Stealth Cosmos zwart, Trophy Kyanos blauw, Trophy Mira oranje, Vision Pure wit en Vision Victory grijs. Wil je een andere kleur, dan kan dat uiteraard via personaliseringsafdeling McLaren Special Operations. De Bespoke-afdeling daarvan spuit je Senna zelfs in elk denkbare kleur. Over roze zal niet moeilijk worden gedaan.

Prijs
Tot slot de prijs. Die bedroeg oorspronkelijk 852.000 euro exclusief lokale belastingen. Al zal de marktwaarde geheid nu alweer wat hoger liggen mocht een koper van het eerste uur afzien van zijn bestelling.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10