zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

 

6 februari 2018 - Met de 992-generatie van de 911 in aantocht moet Porsche enigszins haast maken met de nog te introduceren uitvoeringen op basis van de huidige generatie. Amper bekomen van de 911 GT2 is dit alweer het volgende racebeest uit Zuffenhausen: de vernieuwde Porsche 911 GT3 RS.

Toegegeven, eigenlijk had de Australische redactie van Drive een nog grotere haast met de onthulling van de vernieuwde 911 GT3 RS dan Porsche zelf. Down Under werd er namelijk eerder dan de bedoeling was op de live-knop gedrukt, waardoor de eerste foto's en details van de exoot inmiddels over het internet circuleren.



Noodzakelijke plus
Of Porsche hier een enorm punt van moet maken? Wat ons betreft niet, want hetgeen alvast is verklapt is nu niet bepaald brekend nieuws.De 4.0 liter boxer-zescilinder krijgt er 20 pk bij, waarmee het totaalvermogen op 520 pk komt te liggen. Mooi meegenomen, maar geen menselijke zintuig zal deze bescheiden plus in kracht merken op de spurt naar 100 km/h. Volgens Porsche ben je daar namelijk een tiende sneller. De topsnelheid stijgt eveneens met een te verwaarlozen 2 km/h naar 312 km/h. Toch heeft de GT3 RS deze cijfers nodig om z'n stek boven de 'gewone' GT3 te rechtvaardigen.

Lizard Green
Een pre voor de vorig jaar opgewaardeerde 911 GT3 is dan weer dat die wel verkrijgbaar is met handbak. De RS is er enkel met automatische PD-transmissie. Toch valt er nog wat te compenseren, en dat is het uiterst kekke Lizard Green op de koets. Deze kleur is namelijk naar verluidt exclusief voorbehouden aan de 911 GT3 RS. Jammie!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10