zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Officieel: Cupra van Seat voortaan zelfstandig merk

 

31 januari 2018 - Het hing al een tijdje in de lucht en nu is de kogel dan ook daadwerkelijk door de kerk: Cupra, Seat's sportlabel, moet voortaan op eigen benen leren staan.

Seat ontkende het eerder nog stellig, maar stilletjes wist iedereen beter toen de Spanjaarden een nieuw logo ontwierpen en presenteerden: Cupra zou een zelfstandig automerk gaan worden. Een stap die onder andere Citroën ook ondernam met DS. Het eerste eigen model van Cupra is ook al nabij. Op de Autosalon van Genève, begin maart, zal het doek ervan af worden getrokken.



Auto emocion
Cupra heeft nog geen pay-off. Maar als ieder automerk er eentje zou moeten hebben, dan zou Seat zo haar oude merkslogan 'auto emocion' kunnen afstoffen. Volgens de Spanjaarden staat Cupra namelijk voor de merkwaarden: passie, precisie, vastberadenheid en moed. Kort gezegd dus sportiviteit en rijsensatie. Dat gecombineerd met verfijning, functionaliteit en comfort, aldus Seat.

Geselecteerde dealers
In dat opzicht verandert er dus weinig. Wat wel verandert is het dealernetwerk van Cupra als zelfstandig merk nu het een opzichzelfstaand automerk is. Zo zal niet langer iedere Seat-dealer meer Cupra's kunnen showen (maar wel verkopen). In Nederland zullen daarvoor een beperkt aantal verkooppunten worden geselecteerd. Compleet opgetooid met een merkbeleving die rond Cupra zou moeten hangen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10