zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

 

19 januari 2018 - Dat Ferrari al eventjes achter de schermen werkt aan de ultieme 488 is een publiek geheim. De onthulling kan elk moment daar zijn. Het grote nieuwtje is er echter al af dan, want de specificaties van deze vermoedelijk genaamde 488 GTO zijn op straat beland.

Een blik over de gelekte specificatiesheets " die werden getoond tijdens een preview voor een select clubje clientèle " en de 488 GTO wekt de indruk niet alleen de ultieme 488 te zijn, maar zelfs de meest waanzinnige Ferrari van het moment. Zelfs de LaFerrari zou er namelijk niet aan kunnen tippen qua snelheid.



Vizier op GT2 RS?
Ten opzichte van de GTB is de 488 GTO eigenlijk niet eens zoveel krachtiger. Een bescheiden 30 pk slechts, waarmee het totaalvermogen van de V8-biturbo op 700 pk komt te liggen. Zonder twijfel niet geheel toevallig minstens zoveel als de onlangs gelanceerde 911 GT2 RS.

Maximum attack
Net als bij die à¼ber-Porsche én kersverse 'king of the ring' schuilt het gigantische prestatiepotentieel van de 488 GTO niet zozeer in brute kracht, maar even zoveel in de technische verfijning van andere componenten zoals chassis, ophanging en ganse aandrijflijn.Gewichtsbesparing speelt ook een significante rol. Zelfs de velgen zijn opgetrokken uit koolstofvezel. Verder moet je als toekomstige eigenaar vooral veel dingen (kunnen) laten. Vloermatten zullen ontbreken, net als een dashboardkastje.

Nà¼rburgringrecord geen missie
Het is deze optimale synergie, oftewel som der delen, die de 488 GTO zowaar sneller maakt dan de LaFerrari. Sowieso op Ferrari's privécircuit Fiorano. Of dit ook op de Nà¼rburgring zo is zullen we allicht nooit weten. Niet met goedkeuring van Ferrari althans.De Italiaanse renstal is immers niet zo happig op deze vorm van marketingtaal. Zo zette het nooit een officiële tijd neer met de LaFerrari. De 488 GTB staat wel in de boeken met rondetijden, maar daar had Ferrari niets mee van doen behalve het ooit bouwen van het exemplaar waarmee een tijd van 7:21.63 werd geklokt. Eén ding is in elk geval zeker: de Ferrari 488 GTO, of hoe 'ie ook gaat heten, zal een machine zijn om de vingers bij af te likken.Bron: FerrariPhotoPageKijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10