zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Weer meer auto's van Porsche

 

11 januari 2018 - Als een leeuw op een rots zo trots is Porsche op haar verkoopprestatie in 2017. Opnieuw wist het merk meer auto's te produceren en verkopen dan een jaar eerder. Een nieuw verkooprecord werd hiermee gevestigd.

Moet je nagaan. Aan het begin van dit decennium had Porsche nog het doel minstens 200.000 auto's aan de man te brengen voor 2018 aan zou breken. Nu is dat jaar aangebroken en zit het al op 246.000 nieuw verkochte auto's. Hiermee heeft Porsche het record van 2016 met nog eens 4% overtroffen. Het meest succesvolle model over het afgelopen jaar? De nieuwe Panamera. Die was namelijk goed voor liefst 28.000 bestellingen, een plus van 83% vergeleken met een jaar eerder.



Hybride is goud
Volgens Detlev von Platen, die bij Porsche AG de Sales en Marketing runt, is de zet om ook hybridemodellen aan te bieden met name een gouden geweest. 'De verkoop van vooral de Panamera Turbo S E-Hybrid bevestigt dat onze productstrategie juist is', aldus de verkoopverantwoordelijke bij het merk. 'En voor 2018 zijn we ook optimistisch. Met onze modellenrange en de sterke verkoopregio's Europa, Azië en Amerika zijn we goed gepositioneerd.'

Geen zwakke schakels
Niet alleen de nieuwe Panamera deed het goed in 2017, ook de 718 was gewild. In totaal werden er daarvan zo'n 25.000 stuks verkocht, een toename van 6% vergeleken met 2016. En de vertrouwde 911? Die was zoals viel te verwachten nog een stuk populairder. Vorig jaar gingen er 32.000 van over de toonbank. De icoon is echter niet langer de bestverkopende Porsche. Die positie heeft de Elfer al langer geleden af moeten staan aan de Cayenne, toen de Panamera en heden de Macan. Die laatste verkocht in 2017 zelfs drie keer(!) zo goed als de 911. Met 97.000 stuks en een stijging van 2% ten opzichte van 2016 is de compacte sport-SUV een ongekende kaskraker voor Porsche.China is verreweg de grootste markt voor Zuffenhausen, gevolgd door de VS en Europa. Opvallend is dat er in thuisland Duitsland minder vraag was naar Porsche. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10