zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Kia presenteert elektrische Niro op CES

 

9 januari 2018 - Kia heeft de high-tech Consumer Electronic Show (CES) gekozen als decor voor de nieuwe Niro Electric. Het gaat hier nog om een concept, maar dat is slechts een formaliteit. Mogelijk dit jaar nog staat deze volledig elektrische Niro bij de dealer.

De begin 2016 gelanceerde Niro is nogal een vreemde eend in de bijt binnen het modellenprogramma van Kia. De compacte SUV is namelijk niet verkrijgbaar met een verbrandingsmotor alleen. Kopers hebben enkel keuze uit een alternatieve aandrijflijn, tot dusver hybride of plug-in hybride. En binnenkort komt daar een volledig elektrische versie bij, waarvan deze Niro Electric Concept een voorbode is.



Specificaties
Vergeet de overgestileerde grille en wielen alsook het flamboyante interieur, vervang ze door de welbekende 'tiger nose' bij Kia, conventionele velgen en het dashboard die je reeds kent van het model en hier staat keuzemogelijkheid nummer drie binnen het Niro-leveringsprogramma.De aandrijving geschiedt door een 64 kWh sterk accupakket dat is gekoppeld aan een krachtige elektromotor van 205 pk. Puike cijfers, waardoor er (ook) op papier een adequate actieradius valt te halen van circa 380 kilometer.

Beste voor met voetgangers
Andere zaken waarover de Niro Electric beschikt zijn een actief voetgangersveiligheidssysteem dat via sensoren en camera's 'zwakke' verkeersdeelnemers voor de auto kan opmerken en automatisch de remmen activeert, indien nodig. Wanneer het systeem een overstekende voetganger of fietser vóór de auto detecteert, klinkt er een waarschuwgingssignaal uit de speakers, dat rechtstreeks is gericht aan die ene persoon om hem of haar op de aanwezigheid van de auto te attenderen.

16 EV's in 2025
Kia blijft zijn gamma milieuvriendelijke voertuigen de komende jaren verder uitbreiden en biedt in 2025 in totaal zestien voertuigen aan met elektrische aandrijving, waaronder een brandstofcelauto (FCEV) in 2020.'In het jaar 2025 bieden wij zestien modellen aan met een geavanceerde aandrijflijn; vijf nieuwe hybrides en plug-in hybrides, vijf nieuwe volledig batterij-elektrische auto's en een op volume gerichte FCEV in 2020. Deze FCEV vormt de spil van Kia's inspanningen om een toekomst van emissievrije mobiliteit te realiseren', zegt Kia's vice-voorzitter Yang.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10