zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'Volkswagen blijft grootste autoproducent'

 

9 januari 2018 - Volkswagen lijkt nauwelijks tot niet te lijden onder het softwareschandaal dat in september 2015 aan het licht kwam. Ook over 2017 bezien is het Duitse concern namelijk zo goed als zeker weer de grootste autobouwer.

Officiële cijfers zijn er nog niet uit monde van Volkswagen zelf, maar interne schattingen komen uit op 10,7 miljoen nieuwe voertuigen in 2017. En daarmee zit het enkele honderdduizenden auto's boven aartsrivaal Toyota, dat in december liet ontvallen circa 10,35 miljoen auto's te zullen fabriceren over het afgelopen jaar. Lachende derde in dit verhaal zou zomaar de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi kunnen zijn. Sinds het aantrekken van die laatste medio 2016 en de recente successen bij de eerste twee merken valt de Frans-Japanse autogigant niet langer uit te vlakken. Renault-Nissan-Mitsubishi zullen hun gezamenlijke jaarcijfers echter pas over enige tijd bekendmaken.



Onverwoestbaar imago
Dat Volkswagen nagenoeg zeker weer aan de haal gaat met de titel van 's werelds grootste autoproducent verbaast vriend en vijand. Menig autofabrikant zou een grootschalig uitgemeten bedrijfsschandaal namelijk niet overleven, of in elk geval door het stof moeten. Het bewijst eens te meer dat Volkswagen over een ijzersterk imago beschikt. Sterker, zowel de geschatte jaarverkoop van 10,7 miljoen auto's alsook de omzet van circa 220 miljard zijn een absoluut record voor de Duitsers. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10