zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Opel Insignia GSi te bestellen

 

15 december 2017 - Niets te doen komend weekend? Wat te denken van een bakje koffie doen bij de Opel-dealer. Kun je meteen de Insignia GSi in levenden lijve bewonderen. Maar weet alvast wat 'ie moet kosten.

Opel-fanaten door dik en dun konden hun geluk niet op toen hun favoriete automerk de terugkeer van GSi aankondigde. De Insignia heeft de eer het illustere sportlabel af te trappen en wel in twee smaken: als limousine, Grand Sport genaamd, en als station, de extra ruime en praktische Sports Tourer.



Vlotte prestaties
Nogmaals voor de duidelijkheid: het herboren GSi vervangt OPC niet. Die laatste blijft bovenaan de voedselketen binnen Opel staan. Vandaar dat de Insignia GSi over een fractie mindere maar nog altijd aansprekende prestaties dan de sterkste OPC, de Astra met 280 pk. Niet voor niets is de nieuwe GSi sneller op de Ring dan de OPC op basis van de vorige generatie Insignia (met 325 sterke V6) Het nieuwe GSi trapt af met 260 pk, opgewekt door een tweeliter viercilinderturbo. Daarmee accelereert de Insignia Grand Sport-uitvoering vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,3 seconden. De Grand Tourer doet er een fractie langer over, maar beide kennen een topsnelheid van 250 km/h.

En dan nu de prijs
Om maar met de deur in huis te vallen: 65 mille! Voor minder doet Opel de Insignia Grand Sport GSi niet van de hand en krijg je een euro terug. Wil je de stationvariant op de oprit, reken dan op een vanafprijs van € 66.499,-. Maar het kan nog duurder. Het sportmodel is er namelijk ook met een krachtige, 210 pk sterke dieselmotor. En die kost zelfs € 72.999,-. Oef!Hoezo dat? Wel, om een indicatie te geven: de +250 pk sterke D-segmenters van de Duitse en Britse luxemerken zijn gemiddeld zo'n tien mille voordeliger, en rond de 65 mille heb je zelfs een motorisering met ruimschoots 300 pk te pakken aldaar. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10