zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Audi RS 4 Avant heeft prijskaartje

 

15 december 2017 - Audi heeft de nieuwe RS 4 Avant in de prijslijsten opgenomen. De supersnelle station is een paar duizend euro duurder dan de technisch identieke RS 5 Coupé.

Is het instappen en wegrijden in een RS 5 Coupé vanaf 116.630 euro, de nieuwe RS 4 Avant wisselt van eigenaar voor 119 mille en wat zakgeld. Hiermee prijst Audi haar meest compacte powerstation op het niveau van de Mercedes-AMG C 63 S Estate. Die kost zo'n duizend euro meer, maar beschikt tevens over een 510 pk sterke biturbo-V8. De RS 4 Avant doet het met een 450 pk sterke, dubbel geblazen V6. De S-loze C 63 AMG, goed voor 476 pk, is er vanaf € 111.707,-. En BMW M? Die heeft strikt genomen niets in deze categorie. De M3 is er immers niet als station. Als sedan staat die voor 113 mille in de boeken. Met een vermogen van 431 pk.



Flitsend totaalpakket
€ 120.095,- is zeer veel geld, maar de Audi RS 4 Avant geeft ook veel terug. Zo knalt hij in 4,1 seconden naar de 100 km/h, vormt een top van 280 km/h geen enkele moeite (mits het optionele RS Dynamics-pakket is aangevinkt) en pakt 'ie qua uiterlijk vertoon en luxe zoal uit met een heldhaftige bodykit, de betere wielen, een uitgebreid infotainmentsysteem en een al heel behoorlijk klinkend audiosysteem. Optioneel zijn er onder andere zaken als een muziekinstallatie van Burmester met 19 speakers, Matrix LED-koplampen, keramische remmen, RS dynamic steering en het RS sportonderstel plus met Dynamic Ride Control. Elektronische rijassistenten zijn er in de vorm van onder meer adaptive cruise control met fileassistent, een parkeerassistent, cross traffic assist achter, verkeersbordherkenning en Audi pre sense city. Bovendien is de RS 4 voor het eerst ooit te voorzien van een trekhaak.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10