zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit kost de nieuwe Alpine A110

 

5 december 2017 - Beetje bij beetje heeft Renault Nederland, tevens importeur van het uit de dood herrezen Alpine, alle details bekendgemaakt van de nieuwe A110. Enkel de prijs was het ons nog verschuldigd. Tot nu.

Eerst alles weten over de nieuwe Alpine A110? Lees dan deze 9 weetjes over de compacte sportcoupé uit het Franse Dieppe die qua design een vette knipoog maakt naar z'n verre, gelijknamige voorvader. Kun je niet langer wachten op wat 'ie nu moet kosten, lees dan vooral verder.



Cayman
Om vervolgens maar meteen met de deur in huis te vallen: de nieuwe A110 staat in de boeken voor € 67.500,-. Opvallend genoeg is 'ie daarmee nagenoeg gelijk geprijsd aan misschien wel zo grootste rivaal: de Porsche Cayman. Het scheelt slechts tientjes tussen de twee. Niettemin moet gezegd dat de Porsche nog een stukje krachtiger is dan de Alpine: 300 versus 252 pk. Wel bevatten beide een midscheeps geplaatste motor (2.0 versus 1.8) en zijn ze louter achterwielaangedreven.

Première Edition
Dan nu het slechte nieuws (of goede, afhankelijk hoe je het bekijkt). De bovenstaande prijs geldt namelijk voor de A110 Première Edition, een speciaal introductiemodel met een gelimiteerde oplage van 1.955 stuks. En die zijn allemaal al vergeven. Kortom, de door Renault nu gecommuniceerde vanafprijs komt nogal als mosterd na de maaltijd.

Rond 65 mille?
De prijs van de ongelimiteerde A110 zal binnenkort bekend worden gemaakt, en het ligt in de lijn der verwachting dat die lager ligt dan die van de Première Edition. Aan exclusieve uitvoeringen hang immers negen van de tien keer een hoger prijskaartje. Zodoende mikken wij op 65 mille voor de 'gewone' Alpine A110. Niet onverstandig ook, wil er ook geconcurreerd worden met bijvoorbeeld de Audi TT. Die is er namelijk al vanaf 46 mille en vanaf 57 mille voor de versie met vergelijkbare motor.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10