zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferdinand Piëch definitief van z'n Volkswagen-troon gevallen

 

14 november 2017 - Ferdinand (Karl) Piëch behoeft eigenlijk geen introductie meer: kleinzoon van Ferdinand Porsche, industrieel, megalomaan, autolegende, Volkswagen-dictator. Waarschijnlijk tot de lengte der dagen vallen deze etiketten op Piëch te plakken, behalve die laatste. Want de begenadigd en tegelijk genadeloos zakenman die de Volkswagen Groep maakte tot wat het nu is, heeft al z'n aandelen daarin van de hand gedaan.

Lange tijd had Ferdinand Piëch (links op de foto) het bij Volkswagen voor het zeggen. Maar in 2015 delfde hij nota bene het onderspit in een machtsstrijd bij het megaconcern. Kort erna, toeval of niet, brak de dieselaffaire uit en moest ook nieuwe topman Martin Winterkorn (rechts) baan ruimen. Piëch deed ondanks de mondiale perikelen en druk geen afstand van z'n belang van 14,7% in de Porsche-tak van het bedrijf en evenmin van z'n zitje in de raad van bestuur. Tot nu.



Pensioen? Moet dat?!
Al in april bereikte Piëch een akkoord met de nazaten van Porsche. Nu doet hij ook z'n aandelen effectief (grotendeels) van de hand. En op 8 december doet de geestelijk vader van het hedendaagse Volkswagen en Audi ook afstand van z'n plaats in de raad van bestuur.Het is dan ook mooi geweest toch? De man is bijna 80. Al zal Piëch, ontegenzeggelijk megalomaan, er nog een kwart eeuw bij aanknopen als hij het kon. Zonder enige twijfel had hij liever eerst zijn geesteskind van alle hedendaagse smet ontdaan, om zo een nog hoger podium voor zichzelf te creëren als bedenker en redder van zowat alles binnen Volkswagen. Het liep net even anders, sterk door eigen toedoen. Einde van een tijdperk? Zonder meer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10