zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

 

10 november 2017 - Honda heeft " in Europa " een stuk minder in de melk te brokkelen dan vroeger. En dat terwijl het niet zo zou hoeven zijn. Sterker, de fraaiste concepts van het moment komen op het conto van Honda. Hier nog één, de Vision Gran Turismo. Echter ook deze 'baby-NSX' zal allicht voor altijd ontastbaar blijven.

De onlangs in Tokyo gepresenteerde Urban EV en Sports EV, de S660 Concept, dé Project 2&4! Stuk voor stuk conceptuele Honda's die elke petrolhead zo snel mogelijk in productie ziet gaan. Maar nee, het gaat niet gebeuren. Zelfs de 'baby'-NSX die enige tijd geleden opdook als geschikte opvolger van de illustere S2000 kunnen we allicht op onze buik schrijven. Vanwege gelekte patentschetsen was de hoop daarop zo groot, maar wat blijkt: die als ZSX geregistreerde bolide is deze Honda Vision Gran Turismo, een pixel-racer voor de gelijknamige racegame. De zoveelste domper.



Lotus-achtige fantasieën
Ondanks dat de Honda Vision Gran Turismo waarschijnlijk nooit werkelijkheid zal worden, toont de Japanners opnieuw aan dat ze het ontwerpen van bloedstollende auto's nog lang niet verleerd zijn. Tevens weten ze maar wat goed hoe ze ons autoliefhebbers lekker moeten maken.Zo beschikt de Vision Gran Turismo virtueel over een tot maar liefst 410 pk opgefokte tweeliter-turbomotor, gekoppeld aan een 8-traps transmissie. Niet mals. Zeker niet als daar een gering gewicht van nog geen 900 kilogram tegenover staat. Maar ja, fantaseren met pixels kan eigenlijk iedereen. Toe, Honda, doe eens gek en niet zo flauw. Bouw deze Vision of een van je andere lekkermakende conceptcars!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10