zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

 

18 oktober 2017 - Porsche presenteert de 718 GTS op basis van zowel de Boxster als de Cayman. Zolang er geen vervolg wordt gegeven aan de Boxster Spyder en in het bijzonder de Cayman GT4 staat de GTS bovenaan de voedselketen van het leveringsprogramma.

Dat de 718 GTS tot de top behoren van alle verkrijgbare Boxster- en Cayman-modellen wordt meteen duidelijk als je de prestaties in ogenschouw neemt. Beide zijn uitgerust met een geblazen 2.5 liter viercilinder-boxerturbo, goed voor een vermogen van 385 pk. Sprinten naar 100 km/h duurt hierdoor nog maar 4,1 seconden en de topsnelheid van beide ligt op een respectabele 290 km/h. Een snelheidspotentieel dat binnen Porsche nog niet zo heel lang geleden was voorbehouden aan de 911. Sterker, er zijn nieuwe 911-modellen die het met minder moeten stellen.



Aan het werk of liever lui dan moe
De 718 Boxster en Cayman GTS zijn er met een handgeschakelde zesversnellingsbak (voor wie aan de bak wil) of optioneel met PDK-transmissie (voor wie liever lui dan moe is). Bij de prijzen inbegrepen zijn het populaire Sport Chrono Pakket, Porsche Torque Vectoring met een mechanisch sperdifferentieel en Porsche Active Suspension Management, dat de carrosserie met 10 mm verlaagt. Verder herken je de GTS vooral aan diverse zwartgetinte accenten, zoals de koplampen en achterlichten, de zwarte onderzijde van de achterbumper en de centraal geplaatste zwarte uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem. In het zijaanzicht zijn de in satijnzwart uitgevoerde 20-inch lichtmetalen velgen en zwarte GTS logo's aan de onderzijde van de deuren de blikvangers.

Prijzen
In zekere zin mogen dergelijke zaken ook best standaard zijn, want de prijzen van de 718 GTS liegen er niet om. Zo begint de Cayman-variant bij € 107.300,- en is 'ie als Boxster nog eens minimaal tweeduizend euro duurder. Let op, dit zijn de tarieven voor de versies met PDK. Zelf schakelen vergt nog diepere zakken met respectievelijk € 112.565,- en € 114.565,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10