zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

 

13 oktober 2017 - We waren 'm al bijna vergeten: de Eclipse Cross, een eigenaardige SUV die Mitsubishi tussen de ASX en de Outlander positioneert. In februari van dit jaar voorgesteld, maar nu pas geprijsd en te koop.

Omdat het wachten op de Eclipse Cross lang genoeg heeft geduurd, wil Mitsubishi meteen gasgeven nu de orderboeken van het crossovermodel zijn geopend. En dat doet het met prijzen vanaf € 28.990,- en een uiterst simpel leveringsprogramma.Momenteel is er namelijk slechts één motorvariant verkrijgbaar: een 1.5 liter turbobenzine met een vermogen van 163 pk en een koppel van 250 Nm. Liever dieselen? Dan moet je wachten tot 2018. In de loop van dat jaar volgt er een 2.2 liter diesel, eveneens standaard met handbak en optioneel met CVT-automaat.



Rijke standaarduitrusting
In tegenstelling tot het motorpalet kent de Mitsubishi Eclipse Cross diverse uitrustingniveaus. Het begint bij de Pure-uitvoering. Die is standaard voorzien van onder andere lichtmetalen wielen, climate control, cruise control, LED-dagrijverlichting, privacy glass en een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel. Qua veiligheid pakt deze basisversie zelfs behoorlijk uit met functies als traction control, hill start assist, Forward Collision Mitigation met voetgangersherkenning, Lane Departure Warning, grootlichtassistent en een achteruitrijcamera standaard aanwezig. Bovendien mag iedere Eclipse Cross een potige 1.600 kilogram voorttrekken. En dan zijn we er nog niet. Ook voorziet de Eclipe Cross vanaf de basisprijs meteen in moderniteiten als een infotainmentsysteem met digitale radio-ontvangst (DAB+), bluetooth-connectie, een touchpad-controller en smartphone-integratie via Apple CarPlay. En zodra de app van Android Auto beschikbaar is voor Nederland, werkt het zogenoemde Smartphone Link Display-systeem ook voor Android-smartphones.

Intense, Instyle en First Edition
Andere uitvoeringen zijn de Intense, Instyle en First Edition. Die eerste is er vanaf € 32.490,- en voegt bovenop de toch al rijke standaarduitrusting zoal 18 inch two-tone lichtmetalen wielen, het exterieur design pack, dual zone climate control, een full-colour head-up display, parkeersensoren vóór en achter en het Keyless Operaton System. Tevens is de Eclipse Cross tijdelijk leverbaar als First Edition, een speciale introductie-uitvoering. Die kost € 32.990,- en is onder meer ook uitgerust met Multi Around View Monitor systeem, LED-koplampen, Blind Spot Warning en verwarmbare voorstoelen. Wil je per se alle toeters en bellen, ga dan voor de vanaf € 38.990,- geprijsde Instyle. Deze zeer complete versie is tevens voorzien van lederen bekleding, stoelverwarming voor en achter, een verwarmbaar stuurwiel en vooruit, Adaptive Cruise Control met Traffic Jam Assist, een panoramisch dak en het Rockford Fosgate Premium-audiosysteem met negen speakers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10