zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

 

12 oktober 2017 - Om teruglopende verkopende voor te zijn, brengt MINI nog maar eens een hommagemodel uit. Dit keer komt de moderne Mini 1499 GT een ode brengen aan z'n spirituele voorvader, de 1275 GT uit 1969.

Graag hadden wij gezien dat MINI het kleurenschema op de koets om had gedraaid, waardoor de 1499 GT des te meer doet herinneren aan de 1275 GT van decennia geleden. Al past overwegend zwart met slechts een vleugje goudbruin een stuk meer bij de huidige tijd, en niet in de laatste plaats de kleursmaak van het hedendaagse koperspubliek. Want daar is het natuurlijk allemaal om te doen.



Misleidende naam
Een spurt in 13 seconden naar 100 km/h was in 1969 allicht zeer verdienstelijk, anno 2017 ligt dat heel anders. De letters 'GT' die de MINI 1499 heeft overgenomen van z'n verre voorvader zijn zodoende nogal misleidend. Want bijster vlot is het actiemodel namelijk niet naar huidige maatstaven. De 102 pk sterke driecilinderturbo doet er minstens 10 seconden over om de 100 km/h te doorbreken.

Gelimiteerd
Kortom, de Mini 1499 GT wil vooral aantrekkelijk bevonden worden door enkele knipogen naar de 1275 GT. En met name in het interieur kom je die tegen, tezamen met goodies uit het populaire JCW-programma van het merk. Mede door de gelimiteerde oplage van - je raadt het al - 1.499 exemplaren is de Mini 1499 GT een exclusieve verschijning. Echter het slechte nieuws moet we je dan nog vertellen: het hommagemodel is voorbehouden aan kopers in het Verenigd Koninkrijk.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10