zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8

 

12 september 2017 - Land Rover heeft een mooie verrassing voor ons in petto: de Discovery SVX. Denk Discovery, maar dan met een hele vette V8 onder de motorkap.

De Discovery SVX komt uit de koker van Special Vehicle Operations en dat is in het geval van Land Rover eigenlijk altijd goed nieuws. Dat is ook nu het geval, want de Britse SUV zit vol extra snufjes waar je een hoop lol aan kunt beleven. Misschien wel het beste nieuws: in 2018 moet de productieversie klaar staan, zodat je de Discovery SVX daadwerkelijk kunt bestellen.



5.0 liter V8
De headliner is de nieuwe motor die in de Discovery SVX is gehangen: een 5.0 liter V8 met 525 pk en 625 Nm koppel. Als je daar niet genoeg aan hebt, dan weten wij het ook niet meer. Ook in andere opzichten voegt SVO nieuwe snufjes toe die moeten helpen om nog meer plezier te beleven aan je Discovery.

Nieuwe systemen
Neem bijvoorbeeld H-ARC, een systeem dat actief de roll van de SUV controleert. In de praktijk zul je dat vooral merken op ruiger terrein: de Discovery SVX staat steviger in zijn bergschoenen en helt minder over dan voorheen. Verder is het Terrain Response 2 offroad-systeem anders afgesteld, zodat softwarematig de nodige hulpmiddelen verbeterd konden worden.

Verschil moet er zijn
Om de Discovery SVX verder van de reguliere SVX te onderscheiden krijg je onder andere een nieuw voor- en achterbumper en accenten in Rush Orange. De kleur Tectonic Grey is ook uniek voor de SVX, dus die zul je niet op een andere Land Rover zien. Als afsluiter: de Goodyear Wrangler-banden zijn specifiek voor de SVX gemeten en hebben een maat van 275/55R20. Als dat niet voldoende grip oplevert...Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10