zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ford EcoSport stuk knapper na facelift

 

5 september 2017 - Laten we er geen doekjes om winden. Of vind jij de Ford EcoSport wel een zeer appetijtelijke verschijning? In dat geval hebben we niets gezegd. Wat het ook zij, een facelift heeft de Amerikaanse midi-SUV zonder meer goed gedaan.

Smaken verschillen. Gelukkig. Maar dat is wel een van de redenen dat men in Europa al snel kiest voor bijvoorbeeld een Renault Captur of Opel Mokka dan een Ford EcoSport. Het design van de EcoSport is van oorsprong gesneden op de visuele smaak van de Zuid-Amerikanen en die wijkt nu eenmaal af van de onze, waardoor de compacte SUV een zeldzaamheid is op de Europese wegen. De eerste facelift heeft daar weinig tot niets aan veranderd. Deze tweede vernieuwingsronde is grondiger van aard en zal naar verwachting de handen wat eerder op elkaar krijgen. Maar een echte verleidster"¦ nee, dat is de EcoSport nog altijd niet.Opteer de ST-Line
Naast een hertekend en daardoor stoerder front met onder meer gemener kijkende koplampen en mistpitten, is de EcoSport voortaan ook verkrijgbaar als ST-Line. Vooral dit laatste zet het model wat beter in de verf, dankzij een sportieve bodykit en stoere wielen. Ook nieuw is dat de carrosserie nu in two-tone gespoten kan worden, waarbij het dak en de raamstijlen contrasteren met de rest van de koets.

Nieuw dashboard
Vanbinnen is de EcoSport zelfs compleet nieuw. Althans het dashboard dat sterke verwantschap vertoont met de pas gelanceerde Fiesta. Het 8 inch grote scherm van het Ford Sync 3-systeem eist al gauw de volle aandacht op en ondersteunt zoal Apple Carplay en Android Auto.Er zijn diverse opbergmogelijkheden, meldt Ford, waaronder een laadvloer die kan worden verhoogd om beter toegang te bieden tot 'verborgen' opslagruimte of worden verlaagd om de bagageruimte uit te breiden tot 334 liter. Voor passagiers bevat de nieuwe middenconsole een geďntegreerde opvouwbare en verschuifbare armsteun met een compartiment waarin bijvoorbeeld een tablet of de nodige snacks passen.

Amerikaans gemak
Een primeur voor de EcoSport is de cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer en een achteruitrijcamera voor efficiënter en veiliger parkeren. Andere comfort verhogende zaken " waar Amerikanen zeer dol op zijn " zijn een verwarmbaar stuurwiel en climate control, terwijl de veiligheid is verbeterd middels Ford Blind Spot Information System en Roll Stability Control, een standaard aanwezige technologie waarmee automatisch het motorkoppel en de remmen worden aangepast om de bestuurder te helpen de controle over de auto te behouden.

Motoren
Motorisch is de vernieuwde EcoSport verkrijgbaar met de welbekende 1.0 liter Ecoboost-driecilinder, goed voor 100, 125 of 140 pk. Die eerste is echter pas vanaf medio 2018 te bestellen, evenals een 125 pk sterke 1.5 diesel. Een 100 pk sterke TDCi is al wel binnenkort verkrijgbaar. Bovendien maakt vierwielaandrijving zijn opwachting. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Slappe hap: Honda CR-V Roadster
  Een blik over een TDI-kerkhof van Volkswagen in de VS
  Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Zzp’er, denk na over de risico’s die u loopt (2) 
Twee derde Nederlanders vreest voor oudedagvoorziening (1) 
Nederlander worstelt met financiële administratie (1) 
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst (1) 
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie  (7) 
Zes tips voor een goede elevator pitch (1) 
'Smartphoneverbod is overcompensatie' (3) 
top10
Nederlander heeft geen vertrouwen in verandervermogen organisatie
Nederlander beschikt niet over digitale vaardigheden voor de toekomst
Zo verkleint u de afhankelijkheid van Office 365
Bedrijven worstelen met balans tussen digitale innovatie en security
Solliciteren? Vertel uw persoonlijke verhaal
Nederlander worstelt met financiële administratie
27 procent huishoudens belegt, ondanks lage rente
Mobiliteit goed voor werkgever en werknemer
Bedrijfsleven onder druk door politieke risico’s en politiek geweld
Zes tips om de klant van de toekomst te binden
meer top 10
vacatures
meer vacatures