zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

 

30 augustus 2017 - Smart is er heilig van overtuigd dat het autodeelconcept ooit nog eens iets heel groots gaat worden, uiteraard in combinatie met autonomie. Het vertrouwen daarin is zo sterk dat het kleine merk alvast vooruitloopt op de (gedeelde) zaken met deze Vision EQ Fortwo.

De Vision EQ ForTwo zou de Smart Fortwo van pak 'm beet 2025 kunnen zijn. Maar dan niet langer voorzien van een stuur en pedalen. Smart verwacht dat tegen die tijd autonoom rijden volledig is ingeburgerd en dan met name bij de stedelingen die de automobiel niet langer als een persoonlijk bezit zien, maar als transportmiddel om van A naar B te geraken en te delen met anderen die een auto eveneens slechts incidenteel handig vinden. Die kant zou het inderdaad zomaar kunnen opgaan met de manier waarop men zich verplaatst in de drukke steden.



Stijgende populariteit car2go
De Vision EQ Fortwo is natuurlijk ontwikkeld met het oog op de verdere ontwikkeling van car2go, het reeds bekende autodeelconcept van Daimler, Smart's moederbedrijf. Dat is heden al een groot succes naar eigen zeggen en de verwachting is dat de populariteit hiervan alleen maar zal toenemen.'Op dit moment wordt er wereldwijd om de 1,4 seconde een car2go auto gehuurd, verdeeld over zo'n 2,6 miljoen gebruikers wereldwijd. En dat aantal blijft stijgen. Volgens recent onderzoek zal het aantal 'carsharing'-gebruikers in 2025 vervijfvoudigd zijn naar 36,7 miljoen. Een van de redenen dat car2go zo populair is, is het feit dat free-floating carsharing zo flexibel en gemakkelijk is. De auto (heden veelal een Smart Fortwo, red) hoeft niet ergens te worden opgehaald of naar een bepaalde locatie te worden teruggebracht, maar kan overal worden opgehaald en ingeleverd binnen het hiertoe bestemde werkgebied', aldus Smart.

Autonoom
Het grootste verschil tussen de Fortwo die momenteel wordt ingezet voor car2go en de Vision EQ is dat de laatste volledig autonoom kan rijden. Een eventuele zorg dan wel stress wordt hiermee dus ook weggenomen bij de carsharing-gebruiker. Echter nu zelf rijden niet nodig is bij de Vision EQ Fortwo wil niet zeggen dat je je hoeft te vervelen onderweg naar je bestemming.De ei-vormige studie kan je van allerlei informatie voorzien, van het actuele of voorspelde weer tot info over lokale evenementen en hippe restaurants. Zelfs aan omstanders die niet in het autootje zitten, via diverse displays in onder andere de grille en een speciale folie waarin de portieren zijn gedrapeerd. Gezelligheid in de Smart EQ kent echter wel een beperkte factor. Samen uit, samen thuis met à¡l je vrienden zit er niet in. Bij twee personen zit 'ie tjokvol. Dat wordt dan echt treintje rijden, wat overigens ook best leuk kan zijn.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10