zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari Portofino zwaait California T uit

 

23 augustus 2017 - In 2008 werd de oorspronkelijke California geïntroduceerd als instapper van Ferrari, om deze in 2014 van een grondige visuele en technische facelift te voorzien in de gedaante van de geblazen California T. En nu is daar weer van een opvolger van. Maar spreek bij de Ferrari Portofino alsjeblieft niet langer over een 'instapper'.

Eigenlijk was het 'instapper' of 'basismodel' al behoorlijk denigrerend bij de Ferrari California T. Zelfs dat steigerende hengst noteerde immers 560 pk en 755 Nm. Niet bepaald cijfers waarbij je dergelijke naambeestjes in de mond hoort te nemen. Dat doen we dan ook helemaal niet langer bij de Ferrari Portofino. We zouden niet eens durven!

Knallende cijfers
Dat Ferrari opnieuw de 3.9 liter V8-biturbo in de Portofino lepelt is logisch. Dat blok is immers nog piepjong. Echter Ferrari zou Ferrari niet zijn als het vermogen daarvan niet nog wat is opgekrikt. 600 pk en 760 Nm geniet het dubbel geblazen blok in de Portofino.Het maximale vermogen levert de achtcilinder bij een relatief hoge 7.500 tpm (voor een geblazen krachtbron), terwijl de volle trekkracht zich al bij 3.000 tpm tentoonspreidt. De spurt naar 100 km/h is hierdoor al na 3,5 seconden achter de rug en doorknallen kan helemaal tot 320 km/h. Ja, ook met neergestreken kap, want de Portofino is net als zijn voorgangers weer de comfortabelste Ferrari van het leveringsprogramma.

Scherper design
Qua design is de Portofino ook weer wat scherper dan zijn (directe) voorganger, al is de familiaire verwantschap met de California T overduidelijk. Toch is de auto volledig nieuw volgens de Italianen. Van het koetswerk tot het chassis. Ferrari heeft geen details over het exacte gewicht van de Portofino vrijgegeven, maar het moet lager zijn dan de 1.625 kilogram van de California T. Stijver is 'ie sowieso.

Beste van twee werelden
We haalden het zonet al eventjes aan: de relatief comfortabele inborst van de Portofino, zoals ook die California (T) dat bevatte. Ferrari benadrukt dat de Portofino het beste van twee werelden biedt: een ontspannen rijgedrag en best praktisch wanneer dat wenselijk is, bloedsnel als het moet. De Spartaanse prestaties van een 488 GTB worden nimmer gehaald echter, en dat was ook niet de insteek.De Portofino moet toegankelijk zijn voor een breder publiek. Zo is bijvoorbeeld het klimaatsysteem speciaal ontwikkeld om zowel bij open als dicht optimaal te koelen of verwarmen. En ook is er veel aandacht uitgegaan naar het zo veel mogelijk reduceren van rijwind wanneer het harde klapdak netjes is opgeborgen onder de tonneau cover. Bovendien zijn de sportstoelen dikker dan bij andere Ferrari's. Allemaal ten gunste van het comfort. De Ferrari Portofino, die is vernoemd naar een populair toeristenplaatsje in de Italiaanse Rivièra, schittert voor het eerst op de IAA Frankfurt, vanaf 14 september. Waarschijnlijk nog dit jaar start de verkoop.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Tesla belooft dat Roadster met speciaal pakket nog sneller wordt
  Porsche heeft komende 10 jaar geen plannen voor elektrische 911
  Voilà , dit is de nieuwe Tesla Roadster!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Oci 19.98  4.8 %
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.46  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.01  -6 %
Galapagos 78.33  -2.5 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures