zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari Portofino zwaait California T uit

 

23 augustus 2017 - In 2008 werd de oorspronkelijke California geďntroduceerd als instapper van Ferrari, om deze in 2014 van een grondige visuele en technische facelift te voorzien in de gedaante van de geblazen California T. En nu is daar weer van een opvolger van. Maar spreek bij de Ferrari Portofino alsjeblieft niet langer over een 'instapper'.

Eigenlijk was het 'instapper' of 'basismodel' al behoorlijk denigrerend bij de Ferrari California T. Zelfs dat steigerende hengst noteerde immers 560 pk en 755 Nm. Niet bepaald cijfers waarbij je dergelijke naambeestjes in de mond hoort te nemen. Dat doen we dan ook helemaal niet langer bij de Ferrari Portofino. We zouden niet eens durven!

Knallende cijfers
Dat Ferrari opnieuw de 3.9 liter V8-biturbo in de Portofino lepelt is logisch. Dat blok is immers nog piepjong. Echter Ferrari zou Ferrari niet zijn als het vermogen daarvan niet nog wat is opgekrikt. 600 pk en 760 Nm geniet het dubbel geblazen blok in de Portofino.Het maximale vermogen levert de achtcilinder bij een relatief hoge 7.500 tpm (voor een geblazen krachtbron), terwijl de volle trekkracht zich al bij 3.000 tpm tentoonspreidt. De spurt naar 100 km/h is hierdoor al na 3,5 seconden achter de rug en doorknallen kan helemaal tot 320 km/h. Ja, ook met neergestreken kap, want de Portofino is net als zijn voorgangers weer de comfortabelste Ferrari van het leveringsprogramma.

Scherper design
Qua design is de Portofino ook weer wat scherper dan zijn (directe) voorganger, al is de familiaire verwantschap met de California T overduidelijk. Toch is de auto volledig nieuw volgens de Italianen. Van het koetswerk tot het chassis. Ferrari heeft geen details over het exacte gewicht van de Portofino vrijgegeven, maar het moet lager zijn dan de 1.625 kilogram van de California T. Stijver is 'ie sowieso.

Beste van twee werelden
We haalden het zonet al eventjes aan: de relatief comfortabele inborst van de Portofino, zoals ook die California (T) dat bevatte. Ferrari benadrukt dat de Portofino het beste van twee werelden biedt: een ontspannen rijgedrag en best praktisch wanneer dat wenselijk is, bloedsnel als het moet. De Spartaanse prestaties van een 488 GTB worden nimmer gehaald echter, en dat was ook niet de insteek.De Portofino moet toegankelijk zijn voor een breder publiek. Zo is bijvoorbeeld het klimaatsysteem speciaal ontwikkeld om zowel bij open als dicht optimaal te koelen of verwarmen. En ook is er veel aandacht uitgegaan naar het zo veel mogelijk reduceren van rijwind wanneer het harde klapdak netjes is opgeborgen onder de tonneau cover. Bovendien zijn de sportstoelen dikker dan bij andere Ferrari's. Allemaal ten gunste van het comfort. De Ferrari Portofino, die is vernoemd naar een populair toeristenplaatsje in de Italiaanse Rivičra, schittert voor het eerst op de IAA Frankfurt, vanaf 14 september. Waarschijnlijk nog dit jaar start de verkoop.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Ford Focus RS zwaait alweer uit
  Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB
  Nu officieel: de nieuwe Kia Ceed
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten
Vijf trends op de arbeidsmarkt voor banking & financial services
Goed management boost de productiviteit
Slecht weer grootste oorzaak van baaldag voor Nederlanders
Zijn telematica- en ritsystemen in auto’s wel privacyproof?
Vier thema's die de M&A markt in 2018 domineren
meer top 10
vacatures
meer vacatures