zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

 

22 augustus 2017 - In navolging van de reguliere Golf heeft Volkswagen nu ook de onder de wat oudere doelgroep gewilde Golf Sportsvan in 't nieuw gestoken. Vanaf november staat 'ie bij de dealer.

Als vanzelfsprekend krijgt de Golf Sportsvan dezelfde updates mee als de gewone Golf sinds eind vorig jaar. Dat betekent een stel opgefriste koplampen met een andere LED-signatuur, hertekende bumpers rondom, achteraan LED-verlichting (optioneel) en nieuwe wielsmaken en kleurtjes.



Minder knoppen, meer rust
Voor het interieur spreekt Volkswagen van betere materialen en bekledingstoffen, maar het grootste nieuws is toch wel het opgewaardeerde infotainmentsysteem, mits aangevinkt. Dat heeft een diameter van 9.2 inch, voegt gebarenbediening toe en elimineert mede hierdoor heel wat fysieke knoppen waardoor het dashboard van de Sportsvan een meer opgeruimde indruk maakt.Nieuw verkrijgbaar is ook de zogeheten VW Media Control-app en een WLAN-hotspot waarmee een tablet of smartphone als afstandsbediening ingezet kan worden voor het 'Discover Media' of 'Discover Pro' multimediasysteem.

Veiliger
Qua veiligheid breidt Volkswagen het pakket aan mogelijkheden uit met een standaard voetgangerherkenning, terwijl de File Assistent en het verbeterde Park Assist voortaan op de optielijst prijken. En er is nog het proactieve inzittenden-beschermingssysteem PreCrash en Trailer Assist. Die laatste maakt achteruitrijden met aanhangers makkelijker. Daarnaast is de Golf Sportsvan nu uit te rusten met het Car Net 'Security & Service'-pakket aan. Dit systeem ondersteunt de bestuurder als een soort persoonlijke assistent voor onder andere serviceplanning, automatische ongevallenmelding of pechhulp. Vergelijkbaar met OnStar van Opel dus.

1.5 TSI
Of de motoren ook zijn herzien meldt Volkswagen niet. Waarschijnlijk dan niet of nauwelijks. Opmerkelijk is dat er ook geen woord wordt gerept over de 1.5 liter TSI die de gewone Golf wel kreeg toegestopt en daarin goed is voor 130 of 150 pk. Bovendien is de Golf reeds verkrijgbaar met de 110 pk sterke éénliter driecilinderturbo, en het moet zodoende wel heel raar lopen wil de Sportsvan ook niet deze nieuwe benzinemotoren meekrijgen als vervangers van de aloude 1.2 en 1.4 TSI's.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10