zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'Seat wil Cupra als zelfstandig merk herlanceren'

 

11 augustus 2017 - Het lijkt de afgelopen jaren dé trend: een nieuw label lanceren naast je eigen merk. Citroën deed het met DS, Volvo met Polestar en Seat zou nu hetzelfde willen doen met Cupra.

Seat heeft meerdere namen en logo's vast laten leggen, waaronder een logo dat het nieuwe Cupra moet vertegenwoordigen. Het lijkt er dus op dat het Cupra-label een belangrijkere rol toebedeeld krijgt. In dezelfde aanvraag komen ook namen als Tango, Salsa en Bolero voorbij, niet geheel toevallig sportieve conceptcars van Seat.



Spaanse tegenhanger MX-5?
Het zou dus zomaar kunnen dat onder deze namen nieuwe auto's van Cupra op de markt gebracht gaan worden. De Salsa diende in 2000 als vooruitblik op de nieuwe Leon, de Bolero volgde als sportieve coupé en de Tango werd in 2001 gepresenteerd als tegenhanger voor de Mazda MX-5. Geen van deze modellen werd echter in productie genomen.

Het stelt niets voor"¦
Seat stelt dat we niet zoveel achter de rechtenaanvragen moeten zoeken. 'Seat registreert continu mogelijke namen voor toekomstige modellen en projecten. Zo werkt niet alleen Seat, maar ook andere automerken. We hebben veel namen geregistreerd voor het geval we ze nodig hebben.'

"¦of toch wel
De Spanjaarden weigeren dus toe te geven dat Cupra een zelfstandig merk wordt, maar wij kijken er niet vreemd van op als dat binnenkort alsnog gebeurt. Het is niet voor niets dat Cupra opeens een eigen logo krijgt en er in dezelfde rechtenaanvraag meerdere namen van sportieve conceptcars worden vastgelegd. Dit krijgt dus nog wel een staartje!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10