zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Autoverkopen ook in juli in de plus

 

2 augustus 2017 - Hoewel het in juli traditioneel rustiger is in de Nederlandse autoshowrooms, zijn er toch nog 32.735 nieuwe auto's verkocht afgelopen maand. En dat is (wederom) een plus van ruim 5 procent.

Was juni nog goed voor 41.309 nieuw verkochte auto's (vakantiegeld?), de maand juli moet het met bijna tienduizend auto's minder stellen. Maar daar had autodealend Nederland al rekening mee gehouden, aangezien er gedurende de populairste vakantiemaanden nu eenmaal minder mensen naar de showrooms trekken.Niettemin zijn er toch nog 5,5 procent meer auto's verkocht dan in juli 2016. Over geheel 2017 bezien zijn er tot dusver 258.912 nieuwe gele kentekens bijgekomen, een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.



Uit het oog, uit het hart
Opmerkelijk is dat men hybride-auto's sinds dit jaar link laat liggen nu de financiële voordelen daarop niet meer zozeer van kracht zijn. Inmiddels kiest minder dan 5 procent voor zo'n type auto, terwijl dat in 2016 nog bijna het dubbele was en in 2015 zelfs ruim boven de 10 procent.

Minimale kosten blijft scoren
Koopt de zakelijke rijder dan à¼berhaupt weer met zijn hart in plaats van overwegend diens verstand? Dat werd immers ook voorspeld nu vrijwel alle auto's in dezelfde bijtellingscategorie van 22% vallen. We hebben zo onze twijfels, kijkend naar de bestverkochte modellen. De top-5 wordt namelijk gevuld door de Volkswagen Polo, Golf, Kia Picanto, Opel Astra en Volkswagen Up! Niets mis mee, maar om nu te zeggen dat een autohart hiervan harder gaat kloppen, nee. Bovendien zijn ze stuk voor stuk, zelfs zonder financiële stimuli, zeer betaalbaar en daarmee laag in de maandelijkse bijtellingskosten. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10