zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Aston Martin Vantage zo goed als af

 

2 augustus 2017 - 2017 zou, zoals werd beloofd, het jaar worden van de langverwachte opvolger van de Aston Martin V8 en V12 Vantage. En dat kan nog steeds. Middels deze zelf uitgestuurde spyshots laat Aston Martin weten dat de auto, die grote gelijkenis toont met de DB10 uit Spectre, zich in de laatste ontwikkelingsfase bevindt.

Vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat de DB10 kort na de bioscooprelease van de 24ste James Bond-film Spectre door Aston Martin gepresenteerd zou worden als dé opvolger van de toen al 10 jaar oude Vantage. Maar nee. De Britten hielden zowaar voet bij stuk dat de DB10 exclusief voor 007 was ontwikkeld en ontworpen. Echter om de fans van 's werelds beroemdste geheimagent toch wat terug te geven, werden er tien DB10's gebouwd voor de gewone, hetzij zeer gefortuneerde sterveling. En daarmee basta!



Look-a-like
Zomaar eventjes exclusief voor Hollywood een serieuze sportauto ontwikkelen, hoe kan een relatief klein merk als Aston Martin zich zoiets permitteren? Nou, niet. En dus moest de DB10 in niet geringe mate wel model staan voor de daadwerkelijke opvolger van de stokoude Vantage. En voilà , zie hier het bewijs! Weliswaar enkele jaren later dan verwacht, maar beter laat dan nooit. De visuele gelijkenissen met James' laatste auto van de zaak " die op papier een conceptcar zou zijn " zijn groot. En dat is mooi, heel mooi.

Druk op de ketel dankzij AMG
Over de techniek onderhuids doet Aston Martin nog altijd zeer geheimzinnig. Dat is haar goed recht, echter door de recente samenwerking met AMG laten de motoropties zich vrij makkelijk raden. Zoveel motorvarianten heeft de Duitse performancedochter van Mercedes-Benz " die passen bij de allure van een Aston Martin " immers ook niet op de plank liggen. Enkel de V8-biturbo en V12, eveneens met dubbele turbo's, kunnen we verzinnen. Twee krachtcentrales die reeds al in de DB11 worden gebruikt en zeer waarschijnlijk ook hun weg zullen vinden naar de nieuwe Vantage. Hetzij misschien in iets geknepen vorm.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10