zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW X3: dit is de derde generatie

 

26 juni 2017 - BMW heeft de nieuwe X3 officieel onthuld. Hij is groter, sportiever, ruimer en luxer. Kortom: koop je de nieuwe X3, dan zou je er volgens BMW in alle opzichten op vooruit moeten gaan.

De nieuwe generatie X3 gebruikt het bestaande design als basis, maar de Duitsers hebben hun best gedaan om nog meer uit dat pakket te halen. De wielbasis is 5,5 centimeter langer, waardoor je op de achterbank net even wat lekkerder zit. De kofferbak heeft een inhoud van 550 liter, of 1600 liter als je de achterbank platgooit. Toch ligt het gewicht van de SUV tot wel 55 kilogram lager dankzij de lichtgewicht constructie.



Gespierder
De looks blijven in grote lijnen gelijk, maar dan net even wat dynamischer en gespierder. Zo lopen de koplampen niet langer over in de kidney grille, waardoor de X3 voortaan beter aansluit bij de rest van de X-modellen. Over de grille gesproken: die springt nu meer in het oog, net als de rest van het front. De X3 mag gezien worden, dat is wel duidelijk.

Sportiever
Je krijgt meer dan voldoende mogelijkheden om de BMW X3 naar wens aan te passen. Allereerst heb je de keuze uit xLine, Luxury Line en M Sport. Wil je helemaal los gaan, koop dan de X3 M40i, de M Performance-uitvoering. Dan krijg je een strakker onderstel en een sportievere afstelling voor de assen. Onder de motorkap ligt een 3.0-liter zescilinder, goed voor 360 pk en een topsnelheid van 250 km/h.

Motoren
De X3 is verder verkrijgbaar met twee diesels en twee benzinemotoren. De diesels beschikken over 190 of 265 pk, de benzinemotoren leveren 184 en 252 pk. Standaard zijn deze motoren gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat, dus je kunt onbezorgd het maximale uit de motoren halen.

Techniek onder de motorkap
BMW voorziet de X3 van de laatste technologische snufjes, zoals optionele gebarenbediening en Intelligent Voice Assistant. Via de BMW Display Key kun je de auto op afstand voorverwarmen, mocht het in de winter koud zijn. Qua veiligheid heb je de beschikking over Active Cruise Control en Driving Assistant Plus. Dat systeem omvat onder andere stuur- en rijbaanassistentie, Lane Change Assist en rijstrookassist om aanrijdingen door andere automobilisten te voorkomen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10