zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring

 

22 juni 2017 - De vierdeurs variant van de Mercedes-AMG GT heeft opnieuw zijn opwachting gemaakt. Deze keer in zijn natuurlijke habitat, de Nà¼rburgring.

De familievriendelijke versie van de supercar biedt voor ieder wat wils. Hij is nog steeds snel, maar moet vooral de concurrentie aan kunnen gaan met auto's als de Porsche Panamera, Audi A7 en de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo. Dat betekent dat je ook op de achterbank fatsoenlijk kunt zitten én dat je een kofferbak hebt.



Tijd voor een verrassing?
Mercedes heeft echter een behoorlijke verrassing in petto. De Duitsers gebruiken een 4.0-liter biturbo V8 voor de AMG GT-lijn, maar zouden er best eens voor kunnen kiezen om die elektrisch te ondersteunen. Dat was namelijk ook het geval bij de AMG GT Concept die eerder dit jaar op de beursvloer van Genève stond. Het resultaat: een hybride met 805 pk, geïnspireerd op de technologie die ook in de Formule 1 gebruikt wordt.

0-100 in...
Mocht Mercedes er inderdaad voor kiezen om deze aandrijving te gebruiken, dan staat er straks een gezinsauto die 100 km/h haalt in minder dan drie seconden. De auto zou beperkte afstanden volledig elektrisch af kunnen leggen dankzij de accu's, die bijgeladen worden tijdens het rijden.

Concurrentiestrijd
Porsche, BMW en Audi kunnen hun borst dus vast nat maken, want Mercedes kà¡n het segment op zijn kop zetten. Of dat daadwerkelijk gebeurt? Dat zullen we helaas pas weten als de productieversie van de vierdeurs AMG GT klaar is voor de officiële introductie.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10