zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Polestar wordt zelfstandig EV-merk met eigen modellen

 

22 juni 2017 - Volvo heeft aangekondigd dat Polestar een zelfstandig merk wordt. De performancetak gaat zich vooral richten op snelle, elektrische auto's.

Volvo en Polestar werken al vanaf 1996, maar sinds 2015 is het Zweedse merk ook volledig eigenaar van de performancedivisie. Polestar gaat nu onder een eigen merk elektrische auto's op de markt brengen, terwijl het ook snellere versies van Volvo's blijft ontwikkelen.



Nieuwe CEO
Volvo stuurt designtopman Thomas Ingenlath naar Polestar om de transformatie vorm te geven. De nieuwe CEO was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van alle nieuwe Volvo's en weet dus wat er nodig is om Polestar echt te laten opvallen.

Uitdaging
"Ik heb enorm veel zin in de uitdaging om dit spannende merk verder uit te bouwen met een fantastisch portfolio. We staan aan het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Polestar en gaan de passie van onze mensen gebruiken om geweldige producten te maken", aldus Ingenlath.

Belangrijke speler
"Polestar wordt een belangrijke speler in de opkomende markt voor high performance EV's. Met Polestar kunnen we de meest veeleisende, vooruitstrevende automobilisten een oplossing bieden in alle marktsegmenten", vult Volvo-president Hà¥kan Samuelsson aan.

Polestar in Formula E?
Polestar komt deze week met meer nieuws over zijn producten en plannen, maar het lijkt erop dat de Formula E een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen is. Polestar zou met een eigen team deel willen gaan nemen aan de klasse voor elektrische formule-auto's. Er zouden reeds gesprekken gevoerd zijn over waar en hoe de organisatie in kan stappen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10