zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

 

18 april 2017 - Niet op Europese of Amerikaanse bodem maar op Auto Shanghai zet Mercedes-Benz de vernieuwde S-klasse neer. Niettemin profiteert elke mondiale koper van de verbeteringen die zijn doorgevoerd bij de toplimousine uit Stuttgart.

Rond het aanvangen van de zomer staat de vernieuwde Mercedes-Benz S-klasse ook in de Europese showrooms. Mocht de betreffende dealer dan nog enkele prefacelift-modellen op voorraad hebben, dan kan het zijn dat je eventjes moet zoeken welke S nu welke is. Bijster veel is er optisch niet veranderd namelijk. Precies zoals de doorsnee Mercedes-rijder het wenst.



Serieuze bak licht
De vernieuwde S-klasse herkent je misschien nog het meest aan de koplampen. Die zijn bij dat model anders ingedeeld en voorzien van drie LED-stroken voor de dagrijverlichting. Pas zichtbaar na zonsondergang is dat de opgewaardeerde koplampen voortaan maar liefst 650 meter ver kunnen schijnen. 'Ultra-range'-grootlicht noemen de Duitsers dit.

E-klasse
Vanbinnen eenzelfde verhaal. Je moet echt goed kijken om de verschillen te ontdekken. Een nieuw stuurwieldesign met aanraakgevoelige touch control-buttons valt als eerste op. Maar ook de displays zijn aangepakt. Optisch lijken die nu één te vormen net als bij de gloednieuwe E-klasse, en niet twee afzonderlijke schermen van 12,3 inch.Sowieso is de E-klasse een rolmodel geweest bij deze 'mild-cycle facelift'. Systemen die daarop debuteerden zijn nu ook geïmplementeerd bij de S-klasse. Zo kan Mercedes' vlaggenschip zich nog vloeiender door het verkeer bewegen zonder interventies van de bestuurder en herkent en anticipeert de toplimousine meer verkeerssituaties dan ooit tevoren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kaart- en navigatiegegevens om het rijgedrag te berekenen.

Beinvloed je (ochtend)humeur
Een heuse primeur is het zogeheten Energizing-comfortprogramma. Deze optionele functie koppelt tal van comfortsystemen in de auto aan elkaar, zoals de automatische airconditioning, sfeerverlichting, massage- en parfumeringsfuncties, en stelt de gebruiker in staat om een specifieke wellness set-up te kiezen die aansluit op zijn stemming en wensen. Er is keuze uit Warmte, Vitaliteit, Frisheid, Plezier, Comfort en Training.

Nieuwe motoren
Onder de motorkap is er ook veel werk verricht. Zo trof je de S 560 4Matic nog niet eerder aan op het verkrijgbare palet. Deze beschikt over een gloednieuwe 4.0 liter V8-biturbo met 469 pk en 700 Nm en cilinderuitschakeling. Mag het gerust wat minder krachtig zijn, kies dan bijvoorbeeld voor de S 350 d of S 400 d, beide standaard met vierwielaandrijving. De diesels genieten respectievelijk 286 pk bij 600 Nm en 340 pk bij 700 Nm. Kortom, met geen enkele S-klasse is het behelpen. Al helemaal niet met de AMG's, die in het geval van de '63' nog sterker zijn geworden. De S 63 AMG levert voortaan 512 pk, wat 27 pk meer is dan voorheen. De almachtige S 65 AMG met dubbel geblazen V12 weet het zelfs tot 630 pk te schoppen. Je kunt je echter afvragen of dit een vereiste is, want de versie met opgefokte achtcilinder snelt al in 3,5 seconden naar de honderd.

Plug-in hybride
Naast de genoemde motoren zijn er nog meer nieuwe motoren gepland voor de S-klasse. De meest interessante daarvan zijn een zescilinderbenzine en een plug-in hybride met een elektrische actieradius van circa 50 kilometer. Maar daarover later meer. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10