zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen dropt I. D. Crozz Concept

 

18 april 2017 - Het derde, autonome EV-model van Volkswagen in korte tijd is een feit. Na de I.D. en de Buzz is dit de I.D. Crozz. In 2020 moet 'ie klaar zijn voor verkoop.

In razend tempo rolt Volkswagen haar EV-offensief uit. In eerste instantie via conceptcars maar binnen afzienbare tijd ook als auto's die daadwerkelijk te koop en te rijden zijn. Deze I.D. Crozz is de derde loot aan die stam die overigens ook al een zusje heeft in de vorm van de eveneens zonet geïntroduceerde Skoda Vision E.



500 km elektrisch
Na het dieselschandaal lijkt 'TDI' niet meer voor te komen in Volkswagen's vocabulaire. 'Elektrisch' is het enige waar de Duisters nog oog voor lijken te hebben. Ook in de .I.D. Crozz zal je geen verbrandingsmotor vinden en dus ook niet eentje die benzine lust. Twee elektromotoren zijn wat de klok slaat, totaal goed voor 225 kW, oftewel 306 pk.Deze elektro-kracht is gekoppeld aan vierwielaandrijving en kan de I.D. Crozz een topsnelheid geven van 180 km/h. Niet bijster snel in relatie tot het potige vermogen maar bewust gekozen door Volkswagen om de techniek te beschermen. Bovendien kan op deze manier worden voldaan aan een daadwerkelijke actieradius die dicht in de buurt ligt van de opgegeven 500 kilometer. Accu's leeg? Ze voor 80% weer opladen duurt slechts 30 minuten.

Schoon van buiten én binnen
Dat de Crozz het door en door goed voorheeft met het milieu wil Volkswagen ook aantonen aan de hand van het interieur. Het toch al minimalitische interieur van conceptuele 'SUV-Coupé-EV' is namelijk voorzien van een zogenoemd CleanAir-systeem. Dit systeem werkt met actieve luchtfilters en staat garant voor een zeer hoge luchtkwaliteit voor de inzittenden.

Mimiek
Ook bijzonder volgens Volkswagen zijn de C-vormige LED-dagrijverlichting dat 'Interactive Spotlight' heet en de Crozz een veranderlijke mimiek geeft wanneer deze in autonome modus rijdt. In dat geval gebruikt de auto namelijk diens verlichting om met andere weggebruikers te 'communiceren'. Ook begroet de hoogpotige Volkswagen zijn bestuurder als die naar de auto loopt. Tja, auto's met 'gevoelens' zijn nu eenmaal de nieuwe tendens in autoland.

Golf en Passat autonoom vanaf 2025
Last but not least wil Volkswagen graag het 'I.D. Pilot' uitlichten. Niet zo gek, want deze volledige autonome modus " waarover de I.D. Crozz al beschikt " zal vanaf 2025 leverbaar zijn op productie-Volkswagens. Of het stuurwiel in deze modus zich ook vanaf dan nog steeds terugtrekt, zoals bij de Crozz, is helaas koffiedikkijken. Beetje eng idee nog ook.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10