zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Golf GTI Performance ook weer wat sneller

 

15 maart 2017 - Toen Volkswagen onlangs hetzelfde vermogen toebedeelde aan de standaard Golf GTI dachten wij onmiddellijk: En de (duurdere) Golf GTI Performance dan?! Het antwoord daarop volgt nu.

230 pk levert een nieuwe Volkswagen Golf GTI nu op zijn minst. Dat was 220 pk. Het weliswaar bescheiden verschil van 10 pk was echter een pre om de liefde te verklaren aan de duurdere GTI Performance (plus nog wat andere zaken die de rijbeleving doen toenemen, zoals een mechanisch sper tussen de voorwielen). Kortom, weg voordeel. Maar dat komt Volkswagen nu rechtzetten door de GTI Performance op zijn beurt ook van meer vermogen te voorzien. De sprong bedraagt 15 pk, waardoor het totaalvermogen nu op 245 pk ligt. Het koppel stijgt van 350 Nm naar 370 Nm.



Weer paar tienden sneller
Je zou denken dat zo'n bescheiden upgrade weinig tot geen effect heeft op de acceleratie, maar niets is minder waar. De Golf GTI Performance sprint nu in 6,2 seconden naar de 100 km/h. Dat was twee tienden langzamer. Of je dit in de praktijk zal merken is dan weer een tweede. De topsnelheid is naar 250 km/h gestegen. Voor de versie met handbak dan, want voorzien van DSG-automaat met dubbele koppeling haal je dit net niet. Deze versie komt daarvoor 2 km/h tekort.

Wat aan extra Performance krijg ik?
De 230 pk sterke Golf GTI is er vanaf € 38.750,-. Als Performance ben je er minimaal € 40.390,- voor kwijt en de versie daarvan met DSG staat in de boeken voor € 42.890,-. Wat je krijgt voor deze extra investering ten opzichte van de gewone GTI? Meer pk's en een mechanisch sper dus, maar ook grotere remschijven, speciale GTI-remklauwen en -logo's in het rood.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10