zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

 

15 maart 2017 - Er heerst momenteel een stoelendans onder topdesigners bij verschillende automerken. Verruilde onlangs al de geestelijk vader van Bugatti Chiron dat merk voor Hyundai, nu is bekend geworden dat de voormalig hoofddesigner bij BMW, Karim Habib, aan de slag gaat bij Infiniti.

De opvolger van Habib werd eerder al bekendgemaakt; dat is Josef Kabaň die overkomt van Skoda. Habib op zijn beurt neemt het stokje over van Alfonso Albaisa, echter die blijft wel gewoon bij hetzelfde concern werkzaam. Hij wordt Senior Vice President Global Design voor de ganse Nissan Groep waaronder Infiniti valt.



Meest trots op Hommages
De 47-jarige Karim Habib heeft lange tijd BMW's getekend. De eerste periode was van 1998 tot 2008, om daarna een uitstapje te maken naar Mercedes-Benz. Daar kwam de Canadees al vrij snel van terug, want in 2012 keerde hij terug naar zijn oude, vertrouwde nest. Maar dan wel met een fikse promotie onder zijn arm, namelijk als de hoogste designer bij BMW. Op de vraag op welke auto Habib zeer trots is antwoordde hij 'de BMW Hommage-studiemodellen'.

Nieuwe designkoers Infiniti
Habib's laatste project bij voormalige werkgever was het lijnenspel bepalen van de vernieuwde 4-serie. Zijn eerste opdracht bij Infiniti daarentegen is het uitstippelen van de nieuwe designkoers van dat Japanse luxemerk, dat ironisch genoeg altijd BMW als idool heeft gezien.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10