zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'BMW M8 in de maak. In drievoud'

 

14 maart 2017 - In de wandelgangen wordt er al heel lang over gefantaseerd. Maar BMW hapte nooit. Tot onlangs, zo meldt de fanatiekelingenwebsite BMW Blog vol overtuiging. Buiten het oog van pottenkijkers wordt er gewerkt aan een heuse M8. In drievoud zelfs: als Coupé, Cabriolet en vierdeurs Gran Coupé.

Het idee voor een BMW M8 is niet nieuw. Zelfs in Mà¼nchen niet. Integendeel. Er bestaat er zowaar eentje. Op basis van de 8-serie van destijds. Echter verder dan een prototype kwam het helaas niet. Nu, bijna 30 jaar later, komt het er alsnog van. Van een productiemodel welteverstaan. En in drievoud nog ook. De fanatiekelingenwebsite BMW Blog weet dit zeker op basis van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen.



Vaarwel M6
Als we het bejubelde nieuws moeten geloven, vergt het nog enkele jaartjes totdat BMW M de nieuwe M8 voorstelt. Eerst als Coupé en daarna als Cabriolet en Gran Coupé. En de M6-familie dan? Die zal nog meegaan tot 2019 om daarna ruimte te maken voor de langverwachte M8. Oftewel, eigenlijk goochelt BMW enkel wat met seriebenamingen. Idem dito wat betreft M8 en M6. De euforie van BMW Blog kun je zodoende flauw vinden, ons hoor je niet klagen.

V8-twinturbo
Blijft voor nu vooral over de hamvraag: welk hart klopt erin de aanstormende BMW M8. Geen V12, zoals destijds bij het nimmer bij naam genoemde prototype uit 1990. Bovendien doet geen enkele M van dit moment het met zo'n grotesk motorblok. Bij acht cilinders vindt BMW M het welletjes, weliswaar voorzien van dubbele turbo's. Diezelfde 4.4 liter V8-twinturbo wordt ook voor de nieuwe M8 verwacht. Goed voor zo'n 600 pk. Zo niet nog een beetje meer, want de M6 kan dit immers ook al ophoesten, hetzij als speciale Competition Edition. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10