zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

 

10 maart 2017 - Kia heeft zijn hybride-aanbod uitgebreid met twee nieuwe plug-in hybride-modellen op basis van de Niro en de Optima Sportswagon. In het derde kwartaal van 2017 staan ze voor je klaar.

Er was al een Niro Hybrid, maar nu is er ook een Niro Plug-In Hybride. Een versie met stekker dus. Het model behoudt zijn 1.6 liter viercilinder benzinemotor met 104 pk en wordt ondersteund door een elektromotor waarvan de specifiacties nog niet bekend zijn gemaakt. De voeding komt in elk geval van een accupakket met een capaciteit van 8.9 kWh waarmee 55 kilometer volledig elektrisch valt rijden. Per honderd kilometer en wanneer er trouw wordt gestekkerd.Het Eco Driving Assistant System helpt automobilisten om zo intelligent en zuinig mogelijk te rijden onder alle omstandigheden, zodat je het hybridesysteem zo goed mogelijk benut. Luister je hier goed naar, dan is een gemiddelde uitstoot van 30 g/km haalbaar.



Optima Sportswagon
Van hetzelfde laken een pak is de Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Ook die heeft een stekker en is feitelijk de stationvariant van de vorig jaar gepresenteerde Optima Plug-In Hybrid. Onder de motorkap ligt een 2.0 liter viercilinder, inclusief een 11,3 kWh sterk accupakket voor de elektromotor. Het totale vermogen komt uit op 202 pk. Kia heeft officieel nog geen prestatiecijfers bekend gemaakt, maar al wel is duidelijk dat er 60 kilometer elektrisch gereden kan worden bij trouw stekkeren. De gemiddelde uitstoot ligt op 34 g/km.

Kofferbakinhoud ongewijzigd
Het goede nieuws is dat de accupakketten geen kostbare ruimte innemen, dus de kofferbakinhoud blijft zo goed als ongewijzigd in vergelijk met de reguliere Niro en Optima Sportswagon. De stoelen kunnen ook nog steeds volledig ingeklapt worden. Beide auto's kunnen bovendien worden uitgerust met een infotainmentsysteem met touchscreen, zodat je in de gaten kunt houden hoe ver je nog kunt rijden op stroom en waar het dichtstbijzijnde laadstation te vinden is. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10