zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Italdesign en Airbus lanceren vliegende drone-auto

 

9 maart 2017 - Italdesign en Airbus hebben de handen ineengeslagen voor het creëren van de Pop.Up Concept, een autootje dat uit de voeten kan op de weg, op het spoor én in de lucht, via een drone. Allemaal om verkeersopstoppingen te voorkomen en uitstoot te verminderen.

Je zult de Pop.Up is een creatie die je niet snel bij de autodealer zal zien staan, want Italdesign en Airbus zien 'm vooral als de toekomst voor transportdiensten. Bij de Pop.Up voert je de gewenste locatie in via de app en vervolgens rekent de software uit wat de beste transportwijze is.



Werking
Voor korte ritjes wordt de pod op een autonoom, elektrisch chassis geplaatst. Op die manier kan maximaal 130 kilometer worden afgelegd. Is het druk op de weg of is de reis te lang, dan komt er een drone langs om de capsule op te halen en te vervoeren. De pods zijn ook op een grote trein te plaatsen, terwijl ook vervoer met de hyperloop mogelijk is.

Productiekansen?
Het is nog onduidelijk of Italdesign en Airbus echt van plan zijn om de Pop.Up in productie te nemen, maar het idee is in ieder geval interessant. De technologie lijkt op dit moment nog niet ver genoeg ontwikkeld, terwijl ook de wetgeving wereldwijd nog niet is afgestemd op dergelijke voertuigen. Hmm, dat doet het Nederlandse Pal-V dan een stuk beter.

Eng idee
Daarnaast speelt ook het psychologische aspect mee. Veel mensen vinden het op dit moment al eng genoeg dat auto's straks binnenkort geheel zelfstandig kunnen rijden, laat staan dat ze in een autonome drone willen meevliegen. De Pop.Up klinkt dan ook vooralsnog als toekomstmuziek, al valt zeker niet uit te sluiten dat we in 2030 zo naar het werk gaan dan wel vliegen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10