zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

 

23 februari 2017 - Alfa Romeo smeert de marktinformatie over de Stelvio rijkelijk uit. Eerst was daar het Q-vlaggenschip, daarna de First Edition, een speciale introductie-uitvoering voor de snelle beslisser, en nu komen de Italianen " eindelijk " vertellen hoe het met de rest van het leveringsgamma zit.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen (er is immers al zoveel gezegd en geschreven over de Alfa Stelvio): het complete motorprogramma bestaat uit zes varianten.Met de bloedsnelle, 510 pk sterke Stelvio Q heb je al uitgebreid kennis kunnen maken en ook de First Edition, altijd voorzien van een 280 pk sterke tweeliter turbobenzine, evenzo. Leuk en aardig allemaal, maar dat zullen " vanwege hun prijsniveau " niet de uitvoeringen zijn waar de Stelvio het van moet hebben. De vier overige motoren maken wat dat betreft meer kans.



Vertel!
Alfa verwacht met name veel van de 2.0T-benzine die 'geknepen' is tot 200 pk en van de instapdiesel, goed voor 150 pk. Op de prestatiecijfers van deze versies is het echter nog altijd wachten en dat geldt eveneens voor de 2.2 liter viercilinder-diesel met een vermogen van 180 pk. Van de dieseltopper, die maximaal 210 pk kan ontwikkelen, zijn nu wel de specificaties bekendgemaakt.Mede dankzij een koppel van 470 Nm heeft de topdiesel slechts 6,6 seconden nodig om de 1.600 kilogram wegende Stelvio naar de 100 km/h te laten snellen. Zelf schakelen is niet nodig, dat doet de automatische transmissie voor je die standaard is, net als Q4-vierwielaandrijving. Als topsnelheid wordt 215 km/h opgegeven en er zou niet meer dan 5,5 liter brandstof nodig hoeven zijn per 100 kilometer. De prijs voor deze Stevio 2.2 Diesel Super AWD? Ruim 63 mille. De 280 pk sterke non-First Edition is er vanaf € 60.950,-. Eveneens inclusief 8-traps automaat en Q4-aandrijving.

Twee uitrustingniveaus, dertien kleuren
Over aandrijving gesproken: elke Stelvio verdeelt de motorkrachten over alle zijn vier de wielen, behalve de 180 pk sterke diesel. Dat is de enige variant die louter met achterwielaandrijving beschikbaar is.Wat uitrustingniveaus betreft zijn er twee opties (weliswaar afhankelijk per land): Stelvio en Super. De (Stelvio?) Stelvio is al zoal uitgerust met 17-inch lichtmetalen wielen, een 6,5-inch Alfa Connect-scherm, de Alfa Rotary-knop, een audiosysteem met acht speakers, met zwarte stof beklede stoelen (voorin met hoogteverstelling), Integrated Brake System, Lane Departure Warning en Forward Collision Warning met Autonomous Emergency Brake en voetgangersherkenning. Ook parkeersensoren, cruise control, een elektrisch bedienbare achterklep en een licht- en regensensor zijn aanwezig op elke Stelvio.De Stevio Super komt met onder meer met 18-inch lichtmetaal en half-lederen stoelbekleding met keuze uit de kleurencombinaties zwart, zwart-bruin en zwart-rood. Dezelfde kleurenopties zijn er voor het dashboard en de deurpanelen.Optioneel is het Luxury Pack dat bestaat uit stoelbekleding met generfd leder (zwart, bruin, rood of beige), elektrische verstelling en verwarming en houten inzetten. Wie kiest voor het Sport Pack krijgt een verwarmbaar sportstuurwiel met extra grip, stalen pedalen en verwarmbare sportstoelen met lederen bekleding (zwart, rood of bruin) en elektrische verstelling. Het kiezen van de exterieurlak wordt sowieso nog een hele klus; het palet bestaat uit liefst 13 tinten. Alfa Romeo produceert de Stelvio in de FCA-fabriek in Cassino, Frosinone. Bestellen kan per direct. Liever eerst voorproeven? Dat kan vanaf volgende maand bij de dealer. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10