zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Save the date: 1 maart onthulling Range Rover Velar

 

22 februari 2017 - Blij nieuws van Range Rover. Het luxemerk kondigt zonet aan dat haar nieuwe telg, een SUV met coupéstijlkenmerken, de historisch verantwoorde naam Velar meekrijgt. De onthulling vindt plaats op 1 maart, voorafgaand aan de Autosalon van Genève.

Zó, hadden we die eventjes over het hoofd gezien. Gisteren schreven we immers nog heel ijverig dat 2017 bij Land Rover in het teken zou staan van de gefacelifte 'Range'. Dat zal het alsnog doen, maar daar komt de Velar evengoed bij. Dit compleet nieuwe model zal tussen de Evoque en de Range Rover Sport gepositioneerd worden en de concurrentie opzoeken met vergelijkbare SUV-coupés als de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé.



Groter en praktischer dan Evoque Coupé
Volgens Land Rover is de Velar de meest avantgardistisch Range Rover van het modellengamma, oftewel de meest excentrieke van allemaal. Daarmee duidt het SUV-merk natuurlijk op de spraakmakende coupé-daklijn zoals we dat eigenlijk al kennen van de Evoque Coupé.Ondanks dat design een grotere rol kreeg toegedicht bij de ontwikkeling, belooft de Velar naast groter ook praktischer te zijn dan zijn coupébroertje. De Velar beschikt namelijk gewoon over vier portieren, tegen slechts twee voor de Evoque Coupé.

Historische naam
Tot slot nog eventjes over de stoer klinkende benaming. Die is niet zomaar door Land Rover uit de lucht gegrepen. Velar is afgeleid van het Italiaanse woord 'velare' dat sluier of wat vrijer vertaalt mysterieus betekent, een verwijzing naar de eerste prototypes van de oer-Range Rover.Meer over de Range Rover Velar op 1 maart, wanneer alle details uit de doeken zullen worden gedaan. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10