zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

 

17 februari 2017 - Achter de schermen wordt al enig tijd gewerkt aan een compleet nieuwe, hypermoderne generatie en begin vorig jaar liep " na 68 jaar " de allerlaatste Defender van de band. Bij Land Rover in Solihull althans. Want als het aan een rijke ondernemer en Defender-fan ligt stopt het daar niet voor de iconische 4x4.

Alles is te koop. Met die gedachte moet miljardair Jim Ratcliffe naar Land Rover zijn gestapt om te vragen of hij de vorig jaar ter ziele gegane Defender nieuw leven mag inblazen. Hij is namelijk groot fan van de legendarische 4x4 en wil graag op eigen houtje zijn eer betuigen aan het model door voort te zetten waar Land Rover is gestopt, oftewel een compromisloze terreinbeul bouwen.



Wat precies?
Nu zijn er andere manieren om Ratcliffe's droom uit te laten komen, maar daar wil de man die fortuin vergaarde in de petrochemische industrie niets van weten. Hij wil voortborduren op de (klassieke) Defender en de Defender alleen. Een blauwdruk van de bouwtekeningen is niet per se nodig, want daarvoor schroeft de Britse scheikundige gewoon zijn eigen Defender uit elkaar, een van de laatst geproduceerde.Wat Ratcliffe wel precies wil, is dan weer onduidelijk. Het zal ongetwijfeld de intellectuele rechten op de Defender zijn, maar zoals je je kunt voorstellen gaat Land Rover daar niet op in. 'Absoluut niet!' luidt zelfs het ietwat ontstemde antwoord van de fabrikant. Zo zie je maar weer, niet alles blijkt te koop.

Onverzettelijk
Medewerking of goedkeuring van Land Rover of niet, Ratcliffe lijkt onverzettelijk. Er zou zelfs al begonnen zijn met de ontwikkeling van de beoogde 4x4-droom en personeel daarvoor loopt ook al de handen uit de mouwen te steken. Ondertussen wordt gezocht naar een productielocatie. We zijn benieuwd waar dit eindigt"¦Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10